Varank: Türkiye uçan arabalarda da dünya liderliğine oynayacak

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2021 Salı 4:25 pm - Güncelleme: 6 Temmuz 2021 Salı 4:25 pm

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın uçan arabalarla ilgili sözlerine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan destek geldi. Varank, “Bizim potansiyelimiz bunları yapmaya kadir” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında ‘Bilimsel Araştırma, Girişimcilik ve Gençlerde Bilimsel Farkındalığın Artırılmasına İlişkin İş Birliği Protokolü’ imzalandı. İmza törenin konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Türkiye kendine inanmış, ufku samanyolu galaksisi kadar geniş, çalışkan gençleriyle uçan arabalarda da dünya liderliğine oynayacak. Nasıl ki insansız hava araçlarındaki başarımız şu anda tüm dünyanın dilindeyse, tüm yenilikçi alanlarda da gençlerimizle birlikte iddiamızı kanıtlayacak başarı hikayelerini yazacağız” dedi.

“YENİ ‘TURCORN’LARI YAKINDA GÖREBİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM”

Protokolü, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank imzaladı. Bakan Varank, Türkiye’de son dönemde milyar doların üzerinde değerlemeye sahip şirketlere değinerek, “İnşallah biz spor alanında da gençlik alanında da verdiğimiz desteklerle yeni ‘Turcorn’ları yakında görebileceğimizi düşünüyorum. Tabii bu kapsamda çalışan firmaları güçlendirmek ve motive etmek amacıyla da spor teknolojileri başlığı altında her yıl seçilecek 5 girişimciye 1 milyon liralık ödül vereceğiz” dedi.

“BU SÖZLE ALAY ETMEYE KALKTILAR”

Haziran ayında Verimlilik Teknoloji Fuarı’na katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın burada yaptığı konuşmada, “Uçan araçlara geldiğimizde artık dünya liderliğine oynayacak bir Türkiye göreceksiniz” sözlerine değinen Varank, “Bunun üzerine yine bilindik grup, akıllarınca bu sözle alay etmeye kalktılar. Ben buradan Cumhurbaşkanı yardımcımızın ifadesini gerçekten altını çizerek tekrarlamak istiyorum. Türkiye kendine inanmış, ufku samanyolu galaksisi kadar geniş, çalışkan gençleriyle uçan arabalarda da dünya liderliğine oynayacak. Nasıl ki insansız hava araçlarındaki başarımız şu anda tüm dünyanın dilindeyse, tüm yenilikçi alanlarda da gençlerimizle birlikte iddiamızı kanıtlayacak başarı hikayelerini yazacağız. Ufku samandan öteye geçemeyen muhalefet inansa da inanmasa da biz bu başarı hikayelerini yazacağız. Bizim potansiyelimiz bunları yapmaya kadir, çünkü biz gençlerimize güveniyoruz” diye konuştu.