Van’ın fenomen siyasetçisi belediyeye de aday! “Ya Meclis’e ya belediyeye ya da mezara”

Yayın tarihi: 8 Eylül 2023 Cuma 10:21 am - Güncelleme: 8 Eylül 2023 Cuma 10:21 am

Van’da 2009 yılından bu yana tüm yerel ve genel seçimlerde aday olan İdris Ahi, 2024’teki yerel seçimlerinde de aday olacağını açıkladı. Kentine hizmet etmek istediğini söyleyen Ahi, “Ya Meclis’e ya belediyeye ya da mezara” dedi.

Van’da 2009 yılından bu yana hem yerel hem de genel seçimlerde adaylığını açıklayan bağımsız siyasetçi İdris Ahi, önümüzdeki yerel seçimlerde de aday olacağını duyurdu.

Ajans65 TV’ye konuşan Ahi şunları söyledi:

“Ben Van’a aşığım, hizmet etmek istiyorum. Ya Meclis’e, ya belediye, ya mezara diyorum. Ben halktan biriyim. Halk da ‘ilk defa halktan biri aday oluyor’ diyor, biz de seviniyoruz. İnanıyorum ki bu halk bana destek verecek, ben de hizmet edeceğim. Geçnçler İdris Ahi’yi çok seviyor. Halkımız yerli ve milliyi seviyor. Önümüzdeki seçimde Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına adayım.”

MİTİNG DÜZENLEMİŞTİ

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen genel seçimlerde Van’ın Bağımsız Milletvekili Adayı olan Ahi, kentte miting düzenlemişti. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı mitingde halka sitem eden Ahi, “Ben 100 bin kişi bekliyordum” dedi. Renkli görüntülere sahne olan miting, sosyal medyada gündem oldu. Mitingde istediği kalabalığa ulaşamayan Ahi, sosyal medyada kısa sürede milyonlara ulaştı.

Seçimin en renkli adayı! Mitingine yüz bin kişi katılmayınca küsüp oynamaya başladı