Van’daki depremde 4 çocuğunu ve eşini kaybeden kadının acı feryadı

Yayın tarihi: 24 Şubat 2020 Pazartesi 2:22 pm - Güncelleme: 24 Şubat 2020 Pazartesi 2:23 pm

Van’ın Başkale ilçesinde 3 mahallenin yıkılmasına neden olan depremde yaşamını yitiren 9 kişiden 8’i toprağa verildi. Depremde 4 çocuğunu ve eşini kaybeden Nebahat Furat’ın feryadı, herkesi gözyaşlarına boğdu.

İran’da deprem… Van’da ölü sayısı 9’a yükseldi…

İran’da yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremde en büyük yıkımın yaşandığı Van’ın Başkale ilçesinde hayatını kaybedenler toprağa verildi. Yaşanan depremde hayatını kaybeden Aydın Tosun, Hüseyin Tosun, Ekrem Tosuntürk, Reis Furat ile çocukları Fatma, Muhammed, Hasret, Hicret (6 aylık) cenazeleri Başkale Devlet Hastanesi’nden alınarak mahalleye getirildi. Uzun bir konvoyla mahalleye getirilen cenazeler gözyaşları arasında mezarlığa taşındı. Kadınların yürek yakan feryatları arasında, dört çocuğunu ve eşini kaybeden Nebahat Furat’ın açılan mezarlara girmeye çalışması alanda bulunanları gözyaşlarına boğdu.

İran’da 5,7 büyüklüğündeki yeni deprem Van’da paniğe neden oldu

KÜÇÜKBAŞ HAYVANLAR DA HAYATINI KAYBETTİ

120 hanenin olduğu ve adeta enkaza dönen Özpınar Mahallesi’nde yol kenarları ve ahırlar havyan cesetleriyle dolu. Kerpiç ve briketten yapılan evlerin neredeyse tamamının yıkıldığı mahallede, birçok ev ve ahırın enkazı ise halen yerli yerinde duruyor. Birçok ailenin ilçe merkezi ve yakın mahallelerde misafir edildiği mahallede, hayvanların tamamı da gece boyunca dışarıda kaldı. Yaşanan yıkımda binden fazla küçükbaş havyanın öldüğü tahmin ediliyor.

Depremde zarar gören hayvanlarla ilgili Bakan’dan açıklama

‘ELEKTRİKLERİ OLMAYAN ÇADIRLARDA KALDIK’

Hasar tespit çalışmalarının devam ettiği mahallede, mahallenin bir bölümüne AFAD tarafından çadır kuruldu. Depremzede yurttaşlar, kurulan çadırların yeterli olmadığını, gece boyunca elektrikleri olmayan çadırlarda kaldıklarını belirterek, acilen hem insanlar hem de hayvanları için yeterli çadır kurulmasını istedi. Çadırlara gün içerisinde elektrik verileceği belirtilirken, havyanlar için de çadırlar kurulmaya başlandı.  (MA)