Van’da kadın cinayeti! Cinayeti planladığını itiraf etti

Yayın tarihi: 31 Ocak 2022 Pazartesi 3:42 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2022 Pazartesi 3:42 pm

Van’da Mehmet Veysi Şengüler, eşi Zeynep Şengüler ve kendisini aldattığı iddia edilen Veysel Coşkun’u tabancayla vurarak öldürdü. Olayın ardından Şengüler, tutuklandı.

Van’da Beşyol Meydanı’ndaki Defterdarlık Caddesi’nde otomobilde kulağı kesik ve silahla vurulmuş biri olduğu fark eden çevredekiler polis ev sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler araçtaki cansız bedenin Veysel Coşkun’a ait olduğunu belirlerken, yaklaşık 30 metre uzaklıkta Zeynep Şengüler ise yaralı olarak bulundu. Zeynep Şengüler, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Zeynep Şengüler ile Veysel Coşkun’un cenazeleri otopsi işlemleri için Van Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

İTİRAF ETTİ

Çevrede güvenlik önlemi alarak inceleme yapan ekipler cinayet şüphelisi olan Zeynep Şengüler’in öğretmen eşi Mehmet Veysi Şengüler’i olay yerine yakın yerde tabanca ile yakalayarak gözaltına aldı.

Gözaltına alınan Mehmet Veysi Şengüler, emniyetteki ifadesinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Şengüler, çıkarıldığı Van Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce ‘Tasarlayarak adam öldürme’ suçundan tutuklandı. Şengüler, emniyetteki ifadesinde “Uzun zaman öldürmek için plan yaptım. Ruhsatsız silah aldım. Eşimin adına sahte sosyal medya hesabı oluşturdum, sonrasında da adamı takip ettim. Veysel Coşkun’u öldürdükten sonra da kulağını kestim” dedi.