Van’da HDP’li üç belediyeye kayyum atandı

Yayın tarihi: 7 Aralık 2019 Cumartesi 11:11 am - Güncelleme: 7 Aralık 2019 Cumartesi 11:35 am

Van’ın Başkale, Muradiye ve Özalp İlçelerinin HDP’li belediye başkanlarının terör soruşturması kapsamındagözaltına alınmasının ardından, yerlerine ilçe kaymakamları kayyum olarak atandı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü ‘terör’ soruşturması kapsamında Başkale ilçesinin HDP’li Belediye Başkanı Erkan Acar, Özalp Belediye Başkanı Yakup Almaç ve Muradiye İlçesi Belediye Başkanı Yılmaz Şalan dün evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Acar, Almaç ve Şalan’ın Van Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri devam ederken, İçişleri Bakanlığı kararınca, Başkale Kaymakamı Asım Solak Başkale Belediyesi’ne, Özalp Kaymakamı Abdulkadir Çelik, Özalp Belediyesi’ne, Muradiye Kaymakamı Erkan Savar ise Muradiye Belediyesine kayyum olarak atandı.

Van Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Başkale Belediye Başkanı Erkan Acar’ın ‘Terör örgütü propagandası yapmak’, Özalp Belediye Başkanı Yakup Almaç’ın ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak, suçu ve suçluyu kayırma’ suçundan Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamasının devam ettiği, Muradiye Belediye Başkanı Yılmaz Şalan hakkında ise ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan hakkında soruşturma yürütüldüğü bildirildi.