Katliam ağı!

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2020 Perşembe 9:35 am - Güncelleme: 14 Mayıs 2020 Perşembe 12:15 pm

Van Gölü’ndeki tek balık türü olan inci kefali, üreme dönemi olan 15 Nisan- 15 Temmuz’da tatlı sulara göç ediyor. Göç yolunda balığı yakalamak da kolay oluyor. Ancak yasağa rağmen avcılar, 5 ton balığı bir anda yakalayan dev ağlarla balık katliamından vazgeçmiyor.

Van’ın Muradiye ve İpekyolu ilçesinde, Tarım ve Orman Müdürlüğü ile jandarma ekipleri tarafından kaçak balık avlayanlara yönelik yapılan denetimlerde 2 ton balık ile 5 ton balık kapasiteli 400 metre ağ ele geçirildi.  Van Gölü ile birleşen Bendimahi Çayı’nda gizlenen torbalarda 2 ton balık bulundu.

5 ton balık avlayabilecek kapasiteye sahip 400 metre uzunluğundaki manyat tipi ağ üzerinde bulunan 100 kilogram canlı balık tekrar suya bırakıldı.

2 TON ÖLÜ BALIK

Tarım Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su ürünleri Şubesi ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Muradiye ilçesine bağlı Bendimahi Çayına, kaçak balık avlandığı ihbarı üzerine harekete geçti. Bölgeye giden ekipler, kaçak avlanan torbalar dolusu 2 ton ölü balık ele geçirdi. Ele geçirilen balıklar imha edilmek üzere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

5 TON BALIK AVLAYACAK  KAPASİTEYE SAHİP 400 METRE AĞ ELE GEÇİRİLDİ

Tarım Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su ürünleri Şubesi ekipleri, İpekyolu ilçesine bağlı Kale arkasındaki Şamran kanalının Van Gölü’nde döküldüğü mansapta denetimler yaptı. Denetimlerde, 5 ton balığı avlayabilecek 400 metre manyat tipi dev bir ağ ele geçirildi.

Ağın üzerinde ise 100 kilo canlı balık ele geçirildi. Balıklar suya bırakılırken, ele geçirilen ağlara ise Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince el konuldu. Yetkililer inci kefalinin göç döneminde avlanmasının önüne geçmek için kontrollerin aralıksız devam edeceğini belirtti.

Van’da balıkçılar, yasağa rağmen için 5 ton İnci kefalini bir anda yakalayan dev ağlarla katliam yapıyor.