Van kedisinin görüntülerine tepki yağmıştı, açıklama geldi! “Her şeyiyle dört dörtlük kaale almıyoruz”

Yayın tarihi: 23 Ekim 2022 Pazar 9:56 am - Güncelleme: 23 Ekim 2022 Pazar 9:56 am

Van Tanıtım Günleri’nde bir kedinin cam kafese tutsak edildiği ve ziyaretçiler tarafından rahatsız edildiği görüntüler sosyal medyada tepkilere neden olmuştu. Görüntülerin ardından Van Dernekler Federasyonu Başkanı Fatih Yağız’dan açıklama geldi. Yağız, tepkilerle ilgili “Kaale almıyoruz” dedi.

İstanbul Yenikapı’da gerçekleştirilen “Van Tanıtım Günleri” kapsamında kentin yöresel ürünlerinin sergilendiği etkinlikte bir Van kedisinin cam kafese tutsak edilmesi ve ziyaretçiler tarafından rahatsız edilmesi tepkilere neden oldu.

“HER ŞEYİYLE DÖRT DÖRTLÜK BİR KAFES”

Gazete Duvar’dan Ardıl Batmaz’ın haberine göre, kafesin sağlıklı olduğunu ve Van kedisinin içinde bulunduğu durumun gayet normal olduğunu savunan Van Dernekler Federasyonu Başkanı Fatih Yağız, “Her şeyiyle dört dörtlük bir kafestir ve hayvan koruma altındadır. Öyle kafese tıkanmış, başka bir şey olmuş, o olmuş bu olmuş, bunlar mesnetsiz durumlardır” ifadelerini.

“KAALE ALMIYORUZ

Söz konusu görüntüye tepki gösterenler için ise “Kaale almıyoruz” açıklamasında bulunan Yağız, “Van kedisinin yaşayış tarzını, Van kedisini ne kadar tanıyorlar ki bu yorumu yapıyorlar. Bir buçuk milyon Vanlı ne olduğunu görüyor, her şeyimizle ortadayız, ayıptır böyle şeyler. Buradan ekmek çıkmaz” dedi.

Tutsak edilen Van kedisi gözlerini göstermedi! Ziyaretçilerin tacizi tepki çekti