Van Gölü’nde ‘canavar’ heyecanı

Yayın tarihi: 28 Ekim 2021 Perşembe 5:48 pm - Güncelleme: 28 Ekim 2021 Perşembe 5:48 pm

Van Gölü‘ndeki canlıyı cep telefonuyla görüntüleyen gruptan balıkçı Kadir Erdem, “Çok değişik bir şeydi. Ne olduğunu çözemedik” dedi.

Van’ın Tuşba ilçesinin kırsal Adır Mahallesi’nde Van Gölü’nde hızla hareket eden canlı, cep telefonuyla görüntülendi. Görüntüleri çeken kişiler, sırtının tırtıklı olduğunu belirttikleri canlının, ‘Van Gölü canavarı’ olduğunu öne sürdü.
Tuşba ilçesinin kırsal Adır Mahallesi’nde Van Gölü sahilinde gezintiye çıkanlar, gölde hareketlilik fark etti. Gölde hızla ilerleyen, siyah renkli ve sırtının tırtırlı olduğu öne sürülen canlı, görenleri heyecanlandırdı. Bu sırada araçla bölgeden geçenler, cep telefonuyla canlıyı görüntüledi. Araçtan inip sahile kadar inen grup, canlının ‘Van Gölü canavarı’ olduğunu öne sürdü.

“ÇOK DEĞİŞİK BİR ŞEYDİ”

Van Gölü’ndeki canlıyı cep telefonuyla görüntüleyen gruptan balıkçı Kadir Erdem, o anları anlattı. Sırtının zikzaklı olduğunu belirttiği canlıyı ‘Van Gölü canavarı’ zannettiklerini ifade etti. Sahile indiklerini, ancak canlının türünü çözemediklerini belirten Erdem, “Bize doğru geliyordu. Ne bir su aygırına, ne bir timsaha, ne bir domuza benziyordu. Yani çok değişik bir şeydi. 7-8 metre uzunluğunda. Sırtı da zikzaklı. Başı suda, arkası suda. Sadece sırtı görünüyordu. Yani çok değişik bir şey. Ne olduğunu çözemedik” dedi.

‘Van Gölü Canavarı’ zannedip taş attılar