Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan mazbatasını aldı

Yayın tarihi: 5 Nisan 2024 Cuma 11:41 am - Güncelleme: 5 Nisan 2024 Cuma 1:23 pm

Haber: Özlem Aktürk

Van halkının iradesi gasp edilmeye çalışılarak mazbatası elinden alınmaya çalışılan Abdullah Zeydan, YSK’nin kararının ardından mazbatasını aldı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Van’da seçimi büyük farkla kazanmasına karşın İlçe Seçim kurulu tarafından mazbatası verilmeyen DEM Partili Abdullah Zeydan’ın mazbatasının verilmesine hükmetti.

YSK’nin kararının ardından Zeydan mazbatasını bugün aldı.

Mazbatasını alan Zeydan şunları söyledi:

“Öncelikle 31 Mart 2024 seçimlerinde hem Van’da hem tüm ülkede demokratik hakkını kullanan bütün yurttaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Biz hep söyledik, bu seçimlerin toplumsal barışımıza, hukukun üstünlüğüne ve hayırlı hizmetler üretmemize vesile olmasını diledik. Kısa bir süreliğine de olsa hukukun, adaletin askıya alındığı bir süreçten sonra demokrasiden yana, hukuktan yana, adaletten yana tavır alan başta iradesini sahiplenen, onurunu sahiplenen Van halkımız olmak üzere bu süreçte hukuktan, adaletten, eşitlikten yana tavır alan 85 milyon yurttaşımıza bütün siyasi parti liderleri ve temsilcilerine, bütün demokratik kitle örgütleri, meslek örgütleri, basın emekçilerine, duyarlılık gösteren tüm kesimlere şükranlarımızı sunarız. YSK’nin aldığı bu hukuktan ve adaletten yana kararın ülkemizde hukukun üstünlüğü, adaletin tesisi ve toplumsal barışın umutlarını ve birlikte onurlu, özgür yaşam iradesini daha da güçlendirmiştir.”

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan mazbatasını aldı

Kaynak: TELE1