Valve, 40 bin oyuncuyu banladı

Yayın tarihi: 26 Şubat 2023 Pazar 7:30 am - Güncelleme: 25 Şubat 2023 Cumartesi 8:02 pm

Dota 2 için yayınladığı son güncellemenin içine, hile yapanları yakalamak için bir tuzak yerleştiren Valve, bu sayede yakaladığı 40 bin oyuncuyu banladı.

Efsanevi oyun stüdyosu Valve tarafından geliştirilen Dota 2’nin çıkışının üzerinden 10 yıl geçmiş olmasına rağmen Dota hala en çok oyunlar arasında ilk sıralarda yer almaya devam ediyor. Dünya genelinde milyonlarca oyuncuya ulaşan Dota genelde imza attığı başarılarla gündeme geliyor olsa da bu kez farklı bir sebeple oyun dünyasının gündemini meşgul ediyor. Oyunu bu kez gündeme taşıyan ise Valve’nin hile yapanları yakalamak için kurduğu tuzak oldu.

Valve

Valve, daha önce de sık sık yaptığı gibi bu hafta popüler oyunu için yeni bir güncelleme yayınladı. Ancak bu kez güncellemede sonradan fark edilen bir detay vardı. Valve, bu güncellemeyle birlikte oyundaki bir güvenlik açığını kapatırken, daha önce bu açığı kullanan hilecileri yakalamak için de bir tuzak bırakmıştı. Oyunda hile yapmak için üçüncü partiler tarafından geliştirilen uygulamaları kullanan hileciler, bu yeni tuzağın farkında olmadan hile yapmaya devam edince Valve’ye yakalandılar.

İlginizi çekebilir: Dota 2 yüzünden 4 kişi tutuklandı!

Valve, yeni güncellemeye yerleştirdiği tuzak sayesinde yakaladığı, hile yapan 40 binden fazla kişiyi oyundan banladı. Valve tarafından yapılan açıklamaya göre bu kişiler tarafından kullanılan hile uygulamaları, normalde oyunda görünmeyen bilgileri görmelerini sağlıyordu. Bu da oyunu hile yapmadan oynayan kullanıcılara karşı adil olmayan bir avantaj sağlamalarına sebep oluyordu. Bu tür hilelerin oyuncularının deneyimini bozmasını istemeyen Valve, bu son hamlesiyle Dota 2’de hilecilere geçit vermeyeceğini göstermiş oldu.