Valilikten ‘tuvalet töreni’ açıklaması! “Yasal işlem başlatıldı”

Yayın tarihi: 13 Ekim 2022 Perşembe 3:33 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2022 Perşembe 3:33 pm

Tunceli Valiliği, kentteki yaylalara yerleştirilmesi planlanan beş adet portatif tuvalet için dün düzenlenen törene ilişkin açıklama yaptı. Törenin çarpıtıldığını savunan Valilik, “Program tuvalet açılışı gibi gösterilmiştir” ifadelerini kullandı.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan ve yaylalara yerleştirilecek olan beş adet portatif tuvalet için Tunceli’de dün protokolün katılımıyla düzenlenen resmi tören sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

Tunceli İl Özel İdaresi’nin bahçesine getirilen tuvaletlerin kurdelesini, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım birlikte kesmişti.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Tunceli Valiliği, açılışa ilişkin açıklama yaptı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, açılışın tuvalet açılışı olmadığı ve törenin çarpıtıldığı ifade edildi.

“İNSANLARDA ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILMAKTADIR”

Tunceli Valiliği tarafından konuya ilişkin bugün yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Valimizin, DAP idaresi yetkililerinin, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkan ve üyelerinin, ilgili kurum temsilcilerimizin ve de üreticilerimizin katılımıyla ilimiz genelinde yıl içerisinde yapımı tamamlanan tarımsal sulama projelerinin, hayvan içme suyu tesislerinin, mera ıslah projelerinin, mera ve yayla yolu projelerinin tanıtım programı yapılmış, tamamlanan projelerin temsilen açılışları gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca aynı program dahilinde yaylalarda üreticilerimizin yaşamını kolaylaştırmak üzere içlerinde banyo, lavabo vb. kılık kıyafet değiştirme alanı bulunan taşınabilir yaşam konteynerlerinin, üreticilerimiz adına Tunceli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne teslimi gerçekleştirilmiştir. Toplam tutarı 15 milyon TL’ye ulaşan bu projelerimizin 4 milyon TL’lik kısmı DAP İdaresi’nce karşılanmıştır.

Hal böyleyken ne yazık ki bir kısım yazılı ve görsel basın organları ile sosyal medya hesaplarında hem üretimin artırılması hem de üreticilerimizin yaşamının kolaylaştırılması amacıyla gerçekleştirilen mera ıslahları, tarımsal sulama projeleri, hayvan içme suyu tesisleri, yayla yolları yapım projelerimizin temsilen yapılan açılış ve tanıtım programı çarpıtılmış, üreticilerimiz için yaptırılan taşınabilir yaşam konteynerlerinin de bulunduğu alanda yapılan program, ‘tuvalet açılışı’ gibi gösterilmiştir.

Maalesef halihazırda bir kısım sosyal medya platformlarında bu çarpıtma haberler gerçekmiş gibi paylaşılmakta, insanlarımızda algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Gerçek dışı paylaşımlar hakkında yasal işlem başlatılmış olup vatandaşlarımızın bu ve benzeri algı yanılsamalarına kapılmamaları, çalışmalarımızı Valiliğimiz sayfalarından takip ve teyit etmeleri önem arz etmektedir.”

Tunceli portatif tuvalet açılışı valiyi bile şaşırttı: Gerek var mı buna?