Valilik’ten tepki çeken görüntülere ilişkin açıklama

Yayın tarihi: 23 Kasım 2020 Pazartesi 9:26 am - Güncelleme: 23 Kasım 2020 Pazartesi 9:31 am

Sosyal medyada gündeme gelen görüntülerde, yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken bir restoranda bir grubun yemek yediği ve aralarında bakan yardımcısının da olduğu iddia edildi. İddiaları yalanlayan Bursa Valiliği, yaklaşık 30 kişiye yemek servisi yapılan restoran hakkında işlem başlatıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeyle geçtiğimiz Cuma gününden itibaren tüm kafe ve restoranların paket servis hariç faaliyetlerine ara verildi. Yasağın ardından Bursa’da çekildiği belirtilen görüntülerde kalabalık bir grubun bir restoranda yemek yediği ve duruma tepki gösteren yurttaşlarla dalga geçtiği görüldü.

‘İÇLERİNDE BAKAN YARDIMCISI VAR’ İDDİASI

Sosyal medya hesabından videolar ve fotoğraflar yayımlayan bir yurttaş, içlerinde bakan yardımcısının da olduğu kalabalık bir grubun bir restoranda yemek yediğini belirterek, “Türkiye’de yasaklara rağmen onlara yasak yok. Müşteri alıp, yedirip, içirip, hesaplarını alıp uğurluyorlar. Gelen arabalar çakarlı ve devletin polis korumaları var. Dükkan kapatan esnaflar nerede adalet?” diye sordu.

Görüntüleri kaydeden yurttaş, “AK Parti yalakaları, yandaşlar, padişahlık sistemi yiyorlar, içiyorlar; vatandaş ölsün. Bak dalga geçiyor, elini sallıyor. Ahmet Yoldaş’mış ismi. Yemeğini yedi, gidiyor, elini sallıyor” diyerek tepki gösterdi.

VALİLİK: KIZ İSTEME MERASİMİ

Görüntülerin sosyal medya gündem olmasının ardından açıklama yapan Bursa Valiliği, restoranda 30 kişinin yemek yediğinin tespit edildiğini ancak bir kamu görevlisine rastlanmadığını söyledi.

Bursa Valiliğinden yapılan açıklamada, Nilüfer Eker Park’taki bir restoranın yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirlerine ilişkin genelge kapsamı dışında müşterilerine içeride yemek servisi yaptığı yönünde ihbar alındığı belirtildi.

Söz konusu iş yerine uygulama yapıldığı ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İş yerinin açık olduğu, yaklaşık 30 kişiye yemek servisi yapıldığı, 2 aile arasında kız isteme merasimi çerçevesinde yemek verildiği, ayrıca dışarıya da paket servisi yapıldığı tespit edilmiş, genelge hükümleri doğrultusunda söz konusu işletme hakkında gerekli işlem tesis edilmiştir. Sosyal medyada iddia edilenlerin aksine işletme içerisinde bir kamu görevlisinin bulunduğuna dair bir tespit yapılamamış, görevlilerimizin de içeriye girmesine yönelik herhangi bir engelleme söz konusu olmamıştır.”

Koronavirüs yasakları AKP’lileri kapsamıyor mu?