İstanbul Valiliği, Grup Yorum konserine izin vermedi!

Yayın tarihi: 2 Haziran 2020 Salı 7:05 am - Güncelleme: 2 Haziran 2020 Salı 10:25 am

Konser başvurusunun kabul edildiğini açıklayan Grup Yorum, “Bu konser Helin ve İbrahim’in dünya halklarına armağanıdır!” dedi. İstanbul Valiliği başvurunun kabul edilmediğini belirten bir açıklama yayınladı.

Grup Yorum, 9. Bağımsız Türkiye Konseri’ni gerçekleştireceğini duyurdu. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise konsere izin verilmediği açıklandı.

Grup Yorum, Twitter hesabından 9 Ağustos saat 15.00’te Yenikapı Mitin Alanı’nda konser vereceklerini açıkladı.

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek hayatını kaybetti

Konser, Grup Yorum üzerindeki konser yasaklarının kaldırılması için ölüm orucunda yaşamını yitiren İbrahim Gökçek ve Helin Bölek’e ithaf edildi. Grup Yorum’un resmi hesabından yapılan açıklamada, “Bu konser Helin ve İbrahim’in dünya halklarına armağanıdır!” denildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, “Yenikapı Miting Alanı’nda 9 Ağustos Pazar günü yapılacağı belirtilen konser başvurusunun Valilikçe kabul edildiği” yönünde çıkan haberleri yalanladı.

Valilik, Grup Yorum’un konser başvurusunun kabul edildiği haberleri ile ilgii bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, “Bazı sosyal medya hesapları ve basında yer alan Yenikapı Miting Alanı’nda 9 Ağustos 2020 Pazar günü yapılacağı bildirilen konser başvurusunun Valilikçe kabul edildiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Valiliğimizce izin verilmemiştir.” ifadesi kullanıldı.

İbrahim Gökçek aleyhine ifade veren itirafçı: Baskı altındaydım, polis yönlendirdi

NE OLMUŞTU?

Grup Yorum’un yedi üyesi, 2016 Kasım ayında İstanbul’da, İdil Kültür Merkezi’ne düzenlenen bir polis operasyonu sırasında ‘polise mukavemet, hakaret ve terör örgütü üyesi olma’ suçlamalarıyla önce gözaltına alınmış ardından da tutuklanmıştı.

‘Terör örgütü’ üyesi iddiasıyla tutuklanan müzisyenlerden Helin Bölek, Bahar Kurt, Barış Yüksel, İbrahim Gökçek ve Ali Aracı cezaevinden yaptıkları bir açıklama ile yaşadıkları baskılar, uygulanan konser yasakları, kültür merkezlerine yapılan baskınların son bulması için 17 Mayıs 2019 tarihinde ‘süresiz ve dönüşümsüz’ açlık grevine başladıklarını duyurmuşlardı.

Ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi Helin Bölek hayatını kaybetti

20 Kasım 2019 tarihinde tahliye edilen Helin Bölek ve Bahar Kurt, açlık grevine devam etmişlerdi.

Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ise, 201. gününden itibaren açlık grevini ölüm orucuna çevirdiğini duyurdu. Gökçek, 24 Şubat 2020 tarihinde, Adli Tıp Kurumu’nun verdiği ‘cezaevinde kalamaz’ raporu üzerine cezaevinden tahliye olmuştu.

Helin Bölek ve İbrahim Gökçek, taleplerin yerine getirilmediğini söyleyerek ölüm orucunu sürdüreceklerini açıklamışlardı.

Mahsun Kırmızıgül’den Helin Bölek paylaşımı

Helin Bölek ise 3 Nisan’da eyleminin 288’inci günde hayatını kaybetmişti.

İbrahim Gökçek de 322 gün ölüm orucunu sürdürmüş, ölüm orucuna son vermesinden iki gün sonra, 7 Mayıs’ta yaşamını yitirmişti.