Valilik gericilerin baskısı üzerine 14 Şubat etkinliğinden çekildi! AKP’li Belediye…

Yayın tarihi: 13 Şubat 2020 Perşembe 12:48 pm - Güncelleme: 13 Şubat 2020 Perşembe 12:48 pm

Amasya’da 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle valilik ve belediye, ortak şekilde Ferhat ile Şirin Festivali düzenleyeceği açıklanmıştı. Ancak gerici çevrelerin tepkileri üzerine valilik festivalden çekildi, belediye de “Şehitlerimize Saygı ve Ülkemize Sevgi Yürüyüşü” yapacağını açıkladı.

Amasya’da 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle Amasya Valiliği ve Amasya Belediyesi öncülüğünde 14 Şubat Ferhat ile Şirin Festivali yapılması için karar alındı, çeşitli etkinlikler ve organizasyonlar için hazırlık yapıldı. Aşkları ile destan olan Ferhat ile Şirin’in yaşadığı kent olarak bilinen Amasya’ya 14 Şubat’ta âşıkların gelmesi için valilik ve belediye çağrı yaptı. Festival kapsamında düzenlenecek etkinliklerle şehrin tanıtımı ve turizmin canlandırılması amaçlanıyordu.
Ancak son anda Amasya Valiliği, “görülen lüzum üzerine” Ferhat ile Şirin Festivali’nden çekildiğini, valiliğin düzenleyeceği etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu.

“NİKAHSIZ YAŞAYAN SOYMAN İLE ÖZTÜRK…”

Cumhuriyet‘ten Mehmet Menekşe’nin haberine göre Valiliğin bu kararında gerici çevrelerin karşı çıkması, Cumhurbaşkanlığına yapılan şikâyet ve sosyal medya üzerinden yürütülen kampanyanın etkili oldu.

Gerici çevreler, “nikâhsız yaşayan Safiye Soyman ile Faik Öztürk’ün festivalde vereceği konserin gençlere kötü örnek olacağını” iddia etti.

NAMAZ ÇIKIŞI ‘SEVGİ YÜRÜYÜŞÜ’

AKP’li Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, şehrin tanıtımı ve gelir yaratılması amacıyla festivali planladıklarını belirterek “Ekonomisi küçülen, işsizlik oranları büyüyen bir şehir olarak turizm alanında yeni bir bakış açısına ihtiyacımız var. Ve bizler felaketler karşısında nasıl bir olabiliyorsak, bu zor günlerde de milli ve dini hassasiyetlerimizi gözeterek güzel bir gün geçirebiliriz. Birlik ve dirliğimizi ortaya koymak adına ‘Sevgi Yürüyüşü Etkinliği’ni gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Amasya Belediyesi’nin yaptığı duyuruda “12-14 Şubat Ferhat ile Şirin Festivali kapsamında düzenlediğimiz Şehitlerimize Saygı ve Ülkemize Sevgi Yürüyüşü etkinliğimize tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz.” denildi. Yürüyüş için seçilen yer ve saat ise bir cami ve cuma namazı çıkışı oldu.