Vali yardımcısı 2’inci kez FETÖ nedeniyle görevden alındı

Yayın tarihi: 11 Eylül 2020 Cuma 2:18 pm - Güncelleme: 11 Eylül 2020 Cuma 2:18 pm

Fethullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimi sonrası 25 Temmuz 2016 tarihinde Van’da gözaltına alınan Eski Vali Yardımcısı Vefa Kaya, Konya Valiliği Hukuk Müşaviri olarak görev yaparken yeniden açığa alındı.

Sivas merkezli; Kayseri, Bolu, Ankara, İstanbul, Samsun, Amasya, Yozgat, İzmir, Edirne, Eskişehir ve Van’da operasyon yapılmıştı. Hain derbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında yapılan Operasyonda, bir dönem Sivas Vali Yardımcılığı da yapan ve hakkında gözaltı kararı bulunan Van Vali Yardımcısı Vefa Kaya 25 Temmuz 2016 tarihinde Van’da gözaltına alınmıştı.

Van Vali Yardımcılığı görevini yürüten Vefa Kaya ile birlikte aralarında doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu 18 kişi, 01 Ağustos 2016 tarihinde tutuklanarak Sivas’ta cezaevine konulmuştu.

KADROLU HUKUK MÜŞAVİRİ OLARAK ATANMASI ŞAŞIRTMIŞTI

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ve etkin pişmanlık yasasından yararlanarak serbest bırakılan, ancak soruşturması devam eden Eski Van Vali Yardımcısı Vefa Kaya, 02 Aralık 2016 günü Kayseri Valiliği’ne Hukuk müşaviri olarak atanması, Kayseri basınında geniş yankı bulmuş ve kafalarda soru işareti uyandırmıştı. O dönemde yayınlanan ve valilik kaynaklarına dayandırılan haberlerde, Kaya’nın kadrolu olarak atandığı Kayseri Valiliği Hukuk Müşavirliği görevine, soruşturması devam ettiği için atandığı tarihte başlamadığı ve bir süre açığa alınmış şekilde kaldığı bilgisi yer almıştı.

İSTEĞİ ÜZERİNE KONYA HUKUK MÜŞAVİRİ OLARAK ATANMIŞTI

Daha sonra Denizli Valiliği Hukuk Müşaviri olarak atanan Vefa Kaya, Hukuk Fakültesi’ni okuma talebi ile isteği üzerine Konya Vali Hukuk Müşavirliği görevine getirilmişti.

VEFA KAYA KORUNUYOR MUYDU?

Terör örgütü FETÖ’den 25 Temmuz 2016 günü gözaltına alınan ve bir süre tutuklu kalan eski Van Vali Yardımcısı Vefa Kaya’nın etkin pişmanlıktan serbest bırakıldığı ve ardından soruşturması devam ederken ve Kayseri Valiliği Hukuk Müşaviri olarak atandığı iddia Kayseri’de gündem olmuştu.

FETÖ terör örgütü kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında 25 Temmuz 2016’da gözaltına alınan ve 01 Ağusto 2016’da tutuklanarak ceza evine gönderilen, etkin pişmanlık yasasından yararlanarak serbest bırakılan Vefa Kaya’nın önce Kayseri Valiliği Hukuk Müşaviri, ardından Denizli ve Konya Valiliği Hukuk Müşaviri olarak atanması “korunuyor mu?” sorusunu gündeme getirmişti.

VEFA KAYA İKİNCİ KEZ FETÖ’DEN AÇIĞA ALINDI

Konya Valiliği Hukuk Müşaviri olarak görev yapan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İİBF Fakültesi İşletme Bölümünde Doktora öğrencisi olan (konuyla ilgili haberler için) Vefa Kaya’nın 08 Eylül 2020 tarihinde terör örgütü FETÖ kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında ikinci kez açığa alındığı öğrenildi.