Valhalla sevilen oyun serisini Viking dünyasına taşıyor

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2020 Cumartesi 8:10 am - Güncelleme: 2 Mayıs 2020 Cumartesi 8:33 am

Assassin’s Creed: Valhalla sevilen oyun serisini Viking dünyasına taşıyor. Ubisoft’un çok beğenilen popüler oyunu 799 ile 1066 yılları arasındaki Viking hükümdarlığını konu alacak.

Assassin’s Creed: Valhalla ne zaman piyasaya çıkacak? Bu da demek ki, Vikinglerle beraber Britanya’ya yelken açacağız, efsanevi İngiliz kralları ile savaşlara gireceğiz, İngiliz köylerini yağmalayacağız hatta Avrupa’ya inip Paris’e saldıracağız.

Ünlü oyun serisi daha öncede Syndicate oyunu ile Britanya’yı konu edinmişti. Bu dönemde, İngiltere içinde endüstri devriminin yapıldığı çağları oynamıştık.

Valhalla

Oyunun canlı yayın tanıtımı yapıldığında daha fazla detay ortaya çıkacak. Ancak sürpriz şekilde ortaya çıkan oyun şimdiden oyunun sevenleri arasında büyük heyecan yarattı.

Vikinglerin dünyasında, savaşta organize olmak da büyük önem taşıyor. Romalı savaşçılardan kalan kalkan duvarı gibi savaş teknolojileriyle kalabalık düşmanlarını yenen Vikinglerin bu taktiklerinin de oyunda yer alacağı düşünülüyor. Bu da oyunda kalabalık meydan savaşlarına tanıklık edeceğimizi gösteriyor.

Oyunun konusu ve detayları henüz belli olmasa da, oyunda Britanya’da işgal edilmiş küçük bir kalenin/kasabanın yönetimini üstlenmenin de söz konusu olması bekleniyor.

Oyunun ne zaman piyasaya çıkacağı ise henüz belli değil ancak canlı yayında açıklanması bekleniyor. Erken erişime çıkıp çıkmayacağı da henüz bilinmiyor.

Fakat Assassin’s Creed: Valhalla serisinde erken erişim uygulamasının markaya zarar verdiğine dair de önemli eleştiriler bulunuyor. Dolayısıyla erken erişim olmadan, oyunu doğrudan full sürümüyle de oynayabiliriz gibi görünüyor.

Öte yandan, pandemi nedeniyle evlerine kapanan oyunculara kendi oyunlarını sunmak isteyen dev oyun yapımcılarının, pek çok oyunu “yeterince” test etmeden satışa sunduğu endişesi de yaşanıyor.

Peki siz yeni Valhalla oyunundan neler bekliyorsunuz? Eğer canlı yayını seyrederseniz, oyunun beklentilerinizi karşılayıp karşılamadığını da yazabilirsiniz.

Deep Purple Türkiye konseri iptal edilir mi?