Vakalar artınca panik başladı! Bakan Koca, sağlık çalışanlarını parayla durdurmak istiyor

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2020 Perşembe 1:03 am - Güncelleme: 20 Ağustos 2020 Perşembe 1:07 am

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ”Özellikle Kovidli hastalarla ilgili poliklinik, servis ve ilgili branş veya branş dışı sağlık çalışanları, hekimler olmak üzere ek ödemenin 1 Ağustos’tan itibaren 3 aylık bir zaman diliminde ödeneceğini buradan söylemek istiyorum” açıklamasında bulundu.

Koronavirüs vakalarındaki artış ile ilgili yerel yönetimlerden art arda yapılan açıklamalarda hastanelerde kapasitenin zorlandığına ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor. Tabip Odası başkanları ise sağlık çalışanlarının ruhen ve bedenen tükendiklerini belirterek, sonbahar ile birlikte sağlık sisteminin tamamen çökebileceğini vurguladı.

Öte yandan vaka artışlarına dikkat çeken Bakan Koca, sağlık çalışanlarına yapılacak ek ödemeler hakkında açıklama yaptı.

Bakan Koca’nın açıklaması şöyle:

”COVID-19 hastalarıyla; poliklinikte, serviste, yoğun bakımda (vb) ilgilenen hekimler ve tüm sağlık çalışanlarıyla aile hekimleri, 1 Ağustos’tan itibaren 3 aylık zaman diliminde bir ek ödeme alacak. Diğer hekim ve sağlık çalışanları için de Ocak esas alınarak ek ödeme planlanıyor.”