Vakada zirve yapan ilde bazı kahvehaneler kapanıyor

Yayın tarihi: 11 Ocak 2022 Salı 4:04 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2022 Salı 4:05 pm

Eskişehir Sivrihisar’ın Kaymaz Mahallesi’nde artan bulaş nedeniyle esnaf ve vatandaşların ortak karar aldı. Kahvehaneler 5 gün kapalı kalacak.

Vaka sayısında zirvede bulunan Eskişehir’in Sivrihisar ilçesine bağlı Kaymaz Mahallesi’nde Covid-19 vakaları patladı. Covid-19 testi pozitif çıkan kişilerin oranındaki yükselme nedeniyle kahvehaneler, 17 Ocak Pazartesi gününe kadar kapatılacak.

Sivrihisar ilçesine bağlı 1078 nüfuslu Kaymaz Mahallesi’nin muhtarı Bayram Canıgür, esnaf ve vatandaşların ortak kararıyla kahvehaneleri kapatma kararı aldıklarını söyledi.

Mahalledeki vakaların arttığını ifade eden Canıgür, “Mahallemiz ufak. Bütün bulaşlar insanların bir araya geldiği kahvehanelerde oluyor. Kış günü herkes kahvehanelerde oturuyor. Mahalle halkımızı korumak amacıyla bu kararı aldık. Sivrihisar’daki resmi kurumlara bu kararı alacağımızı bildirdik. Onların da bilgisi var. Bulaşıcılığı biraz azaltabilir miyiz, çabası içindeyiz. Halkımız da tedirgin oluyordu” dedi.

Esnaf Beytullah Uyar da artan Covid-19 vakaları nedeniyle aldıkları 5 günlük kapanma süresini uzatabileceklerini dile getirdi.

Vaka sayısı en çok artan iller açıklandı! İstanbul rekor kırdı