Vaka sayısı arttı, ilçe karantinaya alındı!

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2020 Perşembe 7:40 am - Güncelleme: 7 Mayıs 2020 Perşembe 7:43 am

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde son iki gün içerisinde vaka sayısının artması üzerine ilçe karantina altına alındı.

Gölbaşı Kaymakamı Mutlu Köksal, başkanlığında toplanan Hıfzıssıhha Kurulu’nca koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçede dün geceden itibaren 14 gün süreyle karantina kararı alınmasının ardından ilçede tedbirler üst seviyeye çıkarıldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ilçe giriş ve çıkışlarında sürücüler uyarılırken, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri de sürücü ve yolcuların ateş ölçümünü yaptı.

Ekipler tarafından yapılan uygulamada 388 market, 224 fırın ve 43 akaryakıt istasyonu denetlenirken 8 iş yerine idari işlem yapıldı. Yapılan uygulamada sosyal mesafeye uymayan 28 kişiye ise 392’şer lira ceza kesildi.

Normalleşme için erken mi? Bilim Kurulu üyeleri açıkladı

İlçede park ve bahçelerde ise şerit çekilirken Gölbaşı Belediyesi ise anons ederek vatandaşların koronavirüs salgınına karşı tedbirli davranmamalarını istedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım ise ilçenin 14 gün karantina içerisinde tedbirleri üst seviyeye çıkarttıklarını ihtiyacı olan vatandaşlarına destek sağlayacaklarını söyledi.

AKP”li Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgını sürecinde alınan tedbirlerin kademe kademe gevşetileceğini açıklamıştı.

THY’den normalleşmede ilk adım: Uçuş taslağı hazırlandı

KARANTİNA BAŞLADI

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 günlük karantina süreci başladı. Dün gece 00.00’da başlayan karantinayla birlikte giriş- çıkışlara izin verilmeyen ilçe sessizliğe büründü.