Vaka sayılarının artışa geçtiği İngiltere’de alarm: Hastaneler çadır kurmayı planlıyor

Yayın tarihi: 29 Aralık 2020 Salı 7:53 pm - Güncelleme: 29 Aralık 2020 Salı 7:53 pm

Koronavirüs salgınının yayılma hızının önüne geçilemeyen İngiltere’de hastanelerin çadırlar kurmaya planladığı açıklandı.

Yeni tip koronavirüsün daha hızlı yayılan bir türünün tespit edilmesinin ardından vaka sayılarının arttığı İngiltere’den bir haber daha geldi. İngiliz Tabipler Birliğin’den Simon Walsh, yerel haber ajansı PA’e yaptığı açıklamada, ülkenin güneydoğusundaki birçok hastanenin çok yoğun çalıştığını söyledi.

Hastanelerin kriz toplantıları yapıp, izin günlerinde personelden mümkünse işe gelmelerini istediklerini belirten Walsh, “Pek çok acil servisin dışında ambulans kuyrukları oluşuyor. Hastalar, müdahale edilene kadar saatlerce ambulanslarda bekliyor çünkü onları koyacak yer yok.” ifadesini kullandı.

“HASTANELER ÇADIRLAR KURMAYI DÜŞÜNÜYOR”

Walsh, tüm acil servislerin aşırı hasta artışıyla başa çıkmak için bir planı olduğunu vurgulayarak, “Hastaneler, büyük olaylarda görebileceğiniz türden çadırları kurmayı bile düşünüyor. Bu planlar, çadırların genellikle hasta sınıflandırılmasının yapılacağı bir alan olarak kullanılmasını içeriyor. Çünkü acil servislerde bir seferde gelen çok sayıda hasta için yer yok.” diye konuştu.

AVRUPA’DA EN YÜKSEK CAN KAYBINA SAHİP İKİNCİ ÜLKE

Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, ülkede koronavirüs nedeniyle 21 bin 286 kişinin hastanelerde tedavisi sürüyor, bunlardan 1529’u yoğun bakımda bulunuyor.

Koronavirüs yüzde 70 daha hızlı yayılan bir türünün görüldüğü ülkede, “dün 41 bin 385 ile salgın sırasında günlük en büyük vaka sayısı” kaydedilmişti.

İngiltere, 71 bin 109 can kaybı ile Avrupa’da İtalya’dan sonra en çok koronavirüs kaynaklı ölümün görüldüğü ülke konumunda.