Vaka sayıları arttı, yurttaşlar ‘kontrollü normalleşme’den rahatsız oldu

Yayın tarihi: 28 Mart 2021 Pazar 9:35 am - Güncelleme: 28 Mart 2021 Pazar 9:36 am

Koronavirüs salgınında vaka sayıları artarken yurttaşlar ‘kontrollü normalleşme’ sürecinden tedirgin olmaya devam ediyor. Ipsos tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre sürecin başında yurttaşların yüzde 50’si kuralların esnetilmesini desteklerken bu oran yüzde 44’e kadar geriledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayıları artmaya devam ederken destek göremeye yeme içme mekanları ‘kontrollü normalleşme’ süreci ile açıldı. Yeni kontrollü normalleşme sürecinde her 5 kişiden 1’i normalleşmenin ilk haftasında yeme içme mekanlarına gittiğini söylerken yüzde 44’ü kurallara uyulmadığını belirtti.

Sözcü’den Sayime Basçı’nın haberine göre kurallar esnafı zora sokarken yurttaşlar ve salgının seyri de olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Ipsos tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, vatandaşların yüzde 44’ü kurallara uyulmadığını ifade ederken, tersini düşünenlerin oranı yüzde 32 ile sınırlı kaldı.

HER ÜÇ GENÇTEN BİRİ YEME-İÇME MEKANINA GİTMİŞ

2 Mart’ta başlayan kontrollü normalleşmeye yönelik ilk hafta yapılan değerlendirmelerde, toplumun yarısı (%50) bu kararı desteklerken, üçte birinden fazlası (%37) yanlış bulduğunu ifade etmişti.

Gençlerin yeme-içme mekanlarına gitme eğilimi ise daha yüksek; 18-25 yaş grubunda her 3 gençten birisi (%32) ilk hafta yeme-içme mekanlarına gitmiş.

DESTEK ORANI GERİLEDİ

Gelecek haftalarda tedbirlerin yeniden sıkılaştırılabileceğini aktaran Ipsos Türkiye CEO’su Sidar Gedik ise şöyle konuştu:

“Vakalardaki artış, normalleşmeye dair ilk düşünceleri etkiledi. İlk hafta tedbirlerin gevşetilmesine destek oranı %50 iken, takip eden haftada %44’e geriledi. Mekanların özellikle güzel havalarda dolup taşması eklenince endişelenmemek zor”