Vahşet! Komşusunun köpeğinin boynunu keserek öldürdü, serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 15 Eylül 2023 Cuma 12:11 pm - Güncelleme: 15 Eylül 2023 Cuma 12:11 pm

Adana’da Ö.A., kendi köpeğine saldırdığı gerekçesiyle komşusu Ferhat Coşkun’un köpeği Bozo’yu boğazını keserek öldürdü. Coşkun’un suç duyurusunda bulunduğu Ö.A., serbest bırakıldı.

Adana’nın Karaisalı ilçesinde çobanlık yapan Ferhat Coşkun’un Bozo isimli köpeği kayboldu. Coşkun komşularından, köpeğinin en son başka bir komşusu Ö.A.’nın köpeğiyle boğuşurken görüldüğünü öğrendi. Coşkun, köpeği Bozo’yu bıçaklanıp, boğazı kesilerek öldürülmüş halde buldu.

Coşkun’un ‘Neden yaptın?’ sorusuna Ö.A., köpeğine saldırdığı için Bozo’yu öldürdüğü cevabını verdi. Bunun ardından Coşkun, avukatı aracılığıyla adliyeye giderek suç duyurusunda bulundu. Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu da Ö.A. hakkında suç duyurusunda bulunarak, sürecin takipçisi olacaklarını bildirdi.

Jandarma’nın ifadesini aldığı Ö.A., Coşkun’un köpeği Bozo’nun kendisine ve köpeğine saldırdığını, korunmak için de bıçakladığını savundu. Ö.A. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

‘BOZO YANIMDA BİR ARKADAŞTI’

Keçileri yırtıcı hayvanlardan Bozo’nun koruduğunu dile getiren Coşkun, “Çok moralim bozuldu. Dağın başında karavanda keçilerimle kalıyorum. O, yanımda bir arkadaştı. 4 senedir bakıyorum. Hayvanlarımı ve beni koruyordu. Köpeğimi öldüren kişiyle daha önce aramda hiç problem yaşanmamıştı, husumetimiz yoktu. Kavga dövüş çıkmasın diye hukuk yoluyla hakkımı aramak istiyorum. Bir daha hiçbir canlıya zarar vermeyeceği bir ceza almasını istiyorum. Keçilerimin korunması için köpek çok önemli. Başlarında köpek olmayınca keçilerim zarar görebilir. Bu kişinin yeni köpeğimi de bıçaklamayacağının garantisi yok” dedi.

Misafirliğe gittikleri evde 7 yaşındaki oğlunu boğazını keserek öldürdü