Vahit Kirişçi: Haniye’yi kaybettik, bunu kınamayan köpek sevgisinden söz etmesin

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2024 Cumartesi 11:04 am - Güncelleme: 3 Ağustos 2024 Cumartesi 11:17 am

Eski Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, sokak hayvanları ilgili ilgili katliam yasasına gelen tepkileri Hamas liderlerinden İsmail Haniye‘nin ölümü üzerinden eleştirdi.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişci, yürürlüğe giren ‘Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu’ hakkında konuştu.

Kirişçi, söz konusu düzenlemenin bir sahiplendirme ve yaşatma yasası olduğunu iddia etti. Kirişçi, sokak hayvanları yasasına gelen tepkileri öldürülen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye üzerinden eleştirdi.

Kirişçi şunları söyledi:

“16 bini çocuk olmak üzere 40 bin kişinin katili olan Netanyahu’ya ‘katil Netanyahu’ diyemeyenlerin, İsmail Heniyye’yi kaybettik, bunu kınamayanların kalkıp da köpek sevgisinden, hayvan sevgisinden söz etme hakları yoktur.

Ben bu vesileyle bu kanun her türlü çirkinliğe, Meclis bahçesinde sergilenen Meclis muhabbetine, Meclis geleneklerine uygun olmayan milletvekiline, Meclis’in koridorlarında katil diyecek kadar ileri gidenlere ve bunların ağababalarına rağmen hamdolsun gerek AK Parti gerekse Milliyetçi Hareket Partisi milletvekillerinin oylarıyla Meclis’imizden geçmiş, yasalaşmıştır. Bugün Resmi Gazete’de yayınlanarak artık yürürlüğe girmiştir. Ben bu vesileyle emeği geçen milletvekili arkadaşlarıma, çalışanlara ve bu konuya olumlu manada katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum”

AKP’nin kalesinde Haniye namazına katılan bakana cami çıkışı İsrail protestosu

Kaynak: AA