Vahim koronavirüs araştırması! Tahmin edilenden iki kat daha fazla bulaşıcı

Yayın tarihi: 14 Nisan 2020 Salı 10:01 am - Güncelleme: 14 Nisan 2020 Salı 11:10 am

Dünya yeni tip koronavirüs ile mücadele ederken, bilim insanları da bu salgının detaylarını öğrenmek için kapsamlı araştırmalara devam ediyor. New Mexico’da yapılan bir araştırmaya göre Covid-19’un diğer virüslere göre iki kat daha fazla bulaşıcı olduğu tespit edildi.

Dünya çapında resmi rakamlara göre, şimdiye kadar 1 milyon 860 binden fazla insanda tespit edilen ve 115 binden fazla insanın ölümüne sebep olan koronavirüsün çok daha bulaşıcı ve tehlikeli olduğu ortaya çıktı…

Türkiye’de koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 1296’ya yükseldi

ABD’nin New Mexico eyaletinde bulunan Los Alamos Ulusal Laboratuvarı’nda araştırmalarına devam eden bilim insanları salgının çıktığı Wuhan’daki verileri inceleyerek korkutucu bir sonuca ulaştı.

Bilim insanları koronavirüsün bir insandan diğerine tahmin edilen çok daha kısa sürede bulaştığını tespit etti. Wuhan’daki verileri inceleyen bilim insanları virüsün bir insandan diğerine 2.3 ile 3.3 günde bulaştığını ortaya çıkardı. Yapılan araştırmada hasta olan bir kişinin normalden daha fazla insana bu hastalığı bulaştırdığı da tespit edildi.

Yapılan araştırmalar sonucunda bir hastanın 5.7 insana bu virüsü bulaştırdığı ve bu oranın da normal rakamların iki katı olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada, “Normalde virüsler 2.2 ile 2.7 insana bulaşıyor fakat bu virüs hem daha hızlı yayılıyor hem de daha kısa sürede yayılıyor” ifadesi kullanıldı.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Okyay normale dönüş için tarih verdi