Vahim iddia! Hastalara zorla Said Nursi kitabı okutuldu

Yayın tarihi: 4 Kasım 2020 Çarşamba 7:50 am - Güncelleme: 4 Kasım 2020 Çarşamba 7:50 am

İstanbul Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde “Sağlıkta Pozitif Düşünce Kulübü” tarafından hastalara düzenli ziyaretler yapıldığı ve Said Nursi’nin kitaplarının hastalara zorla okutulduğu iddiaları Meclis gündemine taşındı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Üniversitenin tüzelkişilik olduğu” yanıtını verdi.

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na önerge verdi. Hastaların bu durumdan rahatsız olduğunu ve ziyaretlerde “maske ve mesafe kurallarına da uyulmadığını” söyleyen Kenanoğlu, Ersoy’a bu ziyaretlerden bakanlığının bilgisinin olup olmadığını sordu.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, önergeyi yanıtlayan Bakan Ersoy ise söz konusu iddialara “üniversitenin tüzelkişilik olduğu” yanıtını vermekle yetindi.

Ersoy, “Bezmiâlem Hastanesi adı geçen üniversiteye bağlı olarak hizmet vermektedir. Üniversitenin denetimi Yükseköğretim Denetleme Kurulu tarafından yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.