Uzun namlulu silahla işlenen cinayetin arkasından ‘suç örgütü’ çıktı

Yayın tarihi: 3 Aralık 2021 Cuma 12:19 pm - Güncelleme: 3 Aralık 2021 Cuma 12:19 pm

18 Kasım’da uzun namlulu silahların hedefi olarak hayatını kaybeden Özcan Erden’in ölümünün arkasında suç örgütü grubu çıktı. Birbiriyle husumetli iki çeteye yönelik yapılan operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı.

18 Kasım’da Çekmeköy Şile Otobanı’nda yaşanan olayda, İddiaya göre Özcan Erden arkadaşı ile birlikte araçla seyir halindeyken saat 23.20 sıralarında yanlarına bir otomobil yanaştı. Araçtakiler uzun namlulu silahlarla otomobil içerisinden ateş ettiler. Açılan ateş sonucu aracın içerisinde bulunan Özcan Erden hayatını kaybetti. Yanında bulunan arkadaşı Ç.Ö, içerisinde Erden’in bulunduğu aracı Taşdelen’de bir taksi durağına bırakarak kaçtı. Daha sonra emniyette ifade veren Ç.Ö’nün 21 suçtan sabıkası olduğu ortaya çıktı.

Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’nün yaptığı araştırmada saldırıyı gerçekleştiren aracın çalıntı olduğu belirlendi. Çalışmalarda, şüphelilere ait ikinci bir otomobil daha bulundu. Bu aracın da çalıntı olduğu öğrenilirken, aramalarda, araçta 2’si Kalaşnikof (AK 47) tipi 3 uzun namlulu makinalı silah, 1 el bombası, 220 mermi ele geçirildi.

İKİ ÇETE ARASINDA ÇIKAN HUSUMET

Araştırmaların devamında, uzun namlulu silahla gerçekleştirilen ve cinayetle sonuçlanan saldırının Çekmeköy’de rekabet halindeki iki çete arasındaki husumetten kaynaklandığı belirlendi. Yapılan çalışmalarda 21 şüpheli tespit edildi.

Organize Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan çalışmaların ardından bu sabah operasyon için start verdi. Ekiplerin yaptığı baskında, 15 şüpheli gözaltına alınırken, 10 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet pompalı tüfek, 3 adet kurusıkıdan çevirme tabanca, bu tabancalara ait 300 mermi, kartuş ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

Firari 6 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürüyor…

Ekvador’da cezaevinde çeteler çatıştı: 24 ölü