Üzümcü Gezi’den sonra değişen sanatçılara isyan etti: Onlar ceplerinin peşine düştüler

Yayın tarihi: 19 Eylül 2021 Pazar 1:33 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2022 Perşembe 10:04 am

Oyuncu Levent Üzümcü, Gezi Parkı Direnişi’ne katılan ünlülere ilişkin konuştu. Direnişe birçok ünlünün katıldığını vurgulayan Üzümcü, “Geriye iki üç kişi kaldık. Onlar ceplerinin derdine düştüler” dedi.

Levent Üzümcü, TELE 1’de yayınlanan Nilüfer Bıyıklı’nın sunduğu ‘Başka Sohbetler’ programının konuğu oldu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Üzümcü, Gezi Parkı Direnişi’ne de değindi. Eylemlere katılan Üzümcü, direnişe destek veren birçok ünlünün daha sonra iktidara yakın tavır aldıklarını söyledi. Üzümcü “Para kaygısıyla değil onur kaygısıyla yaşayabilse insanlar bunlar yaşanmazdı” diyen Üzümcü, şunları söyledi:

“Kahramanlardan medet umanlar zayıf toplumlardır. Herkes sesini çıkarabilse, söyleyebilse…Para kaygısıyla değil onur kaygısıyla yaşayabilse insanlar bunlar yaşanmazdı. Gezi Direnişi sırasında İstanbul’da neredeyse bütün tanınan aktörler o direnişin içinde varlardı. Geriye iki üç kişi kaldık. Onlar ceplerinin derdine düştüler. Yedi bayram sülalesini geçindirecek kadar parası olanlar 15 Temmuz’un 1’inci yıl dönümünde Kazlıçeşme’ye gittiler.”