Uzmanlar uyardı, araç sahipleri önlem aldı

Yayın tarihi: 7 Ekim 2020 Çarşamba 8:42 pm - Güncelleme: 7 Ekim 2020 Çarşamba 8:43 pm

Araç sahipleri yarın yağması beklenen doluya karşı araçlarını evlerinde bulunan halı, battaniye, branda ve dışarıdan aldıkları inşaat malzemeleri ile korumaya aldı.

Perşembe ve cuma günleri için il genelinde şiddetli yağış ve dolu uyarı yapılmasının ardından İstanbul Beylikdüzü’nde aracını dışarıda bırakmak zorunda olan vatandaşlar önlem almaya başladı.
Evlerinden getirdikleri battaniye, branda, halı ve aldıkları inşaat malzemeleri ile araçlarının üzerini kapatan vatandaşlar, doluya karşı önlem almaya çalıştı.

“BÖYLE BİR YÖNTEME BAŞVURDUK”

Araçlarını korumak için böyle bir yönteme başvurduklarını söyleyen otomobil sahibi Gariphan Güneri, “Dolu yağacağı yönünde duyum aldık. Biz de böyle bir önlem aldık. 2 yıl önce burada araçlar dolu yüzünden çok zarar gördü. O yüzden böyle bir yönteme başvurduk. Yeterli gelir. Daha da halılarımız var bodrumda. Getirip kapatacağız. Böyle bir çadır getirdi arkadaş, halı var. Almaya da devam edeceğiz” dedi.

“HAKKIMIZ DA HAYIRLISI OLSUN”

Aracı için önlem alan diğer bir araç sahibi Alperen Karakaş ise, “Ufak da olsa işimizi garantiye alalım. Ne olur ne olmaz. Ufak da olsa bir önlem alalım. Adet yerini bulsun derler ya öyle bir ufak bir şey yaptık. Hakkımız da hayırlısı olsun. Biz denedik. Olsa da olmasa da kar. En azından yaptık. Yapmak, yapmamaktan iyidir derler” şeklinde konuştu.

Uzmanlar uyardı! Dolu geliyor