Uzmanlar tarih verdi: 20 bini bulabilir

Yayın tarihi: 15 Mart 2021 Pazartesi 9:18 am - Güncelleme: 15 Mart 2021 Pazartesi 9:18 am

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla başlayan kademeli normalleşme süreci sonrası vaka sayıları tırmanışa geçti. Uzmanlar bu sayıların 20 bini bulacağını söylüyor.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, hükûmetin ilgili birimlerinde, büyükşehirlerin dayanma kapasitesinin son ana kadar korunacağına ilişkin görüş oluştuğu öğrenildi. Ekonomik güçlük yaşayan sektörlerin yeniden yasaklarla zorlanmaması için kuralların kolay değişmeyeceği, gerekirse, bölge ve mahalle yasakları getirileceği belirtiliyor. Yapılan değerlendirmelerde, yeni uygulamaya bağlı olarak, vaka sayısında artışın beklendiği ifade edildi.

Uzmanlar şu değerlendirmelerde bulundu:
“Normalleşmeden 10-15 gün sonra vakaların artmasını bekliyorduk. Ancak bu artışlar, yoğun bakım ve entübeye henüz yansımadı. İstanbul’da polikliniklere başvurularda artış söz konusu. Türkiye genelinde de aile hekimliklerinin takip ettiği pozitif vakalarda artış var. Fakat büyük şehirlerin kırmızıya dönmesi için birçok kritere bakılıyor. Virüsün yayılma hızı, pozitiflik oranı, test sayısı, vakaların yoğun bakıma ve entübeye dönüşme oranı, hasta oranı gibi veriler dikkate alınacak.” Uzmanların yaptığı değerlendirmeye göre, vaka sayısındaki artışın 20 binleri bulacağı, nisan ayının sonu ile mayıs ayının başında ise gerileme beklendiği yorumları yapılıyor.

Ercüment Ovalı: Bakanlıktan 3 aydır izin bekliyoruz

Kısıtlamalar geri dönecek mi? Kritik toplantı bugün!

LeMan’dan çok konuşulacak Fahrettin Koca karikatürü

‘Kan pıhtılaşması’ iddiası: İrlanda ve Hollanda da AstraZeneca aşısı kullanımını durdurdu