Uzmanından korkutan Marmara depremi açıklaması! Tarih ve şiddetini tahmin etti…

Yayın tarihi: 15 Mart 2022 Salı 10:25 pm - Güncelleme: 15 Mart 2022 Salı 10:25 pm

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, beklenen Marmara depremiyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Ercan, ‘tarih’ ve ‘şiddet’ tahminlerini de söyledi.

Medyatava TV Youtube kanalına konuk olan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, beklenen Marmara depremin tarihini ve büyüklüğünü açıkladı. “Bu deprem sadece İstanbul depremi değil. Yalova ve İstanbul arası bir yerde olması bekleniyor. Çevresini de etkileyecek, Kocaeli, Bursa, Balıkesir ve Tekirdağ da yıkıcı etkilere maruz kalacak bu nedenle bu deprem içi Kuzey Marmara depremi diyebiliriz” ifadelerini kullanan Prof. Dr. Ercan, 2035 yılına dikkat çekerek şöyle devam etti:

“Bu deprem Gölcük’te olduğu gibi şehrin merkezinde olmayacak. Yalova ve İstanbul arası bir yerde olacağını tahmin ediyoruz. Yalova’ya 45 km İstanbul’a ise 25 km mesafede meydana gelecek. Yıkıcı etkisine ise Kocaeli, Bursa, Balıkesir ve Tekirdağ da maruz kalacak. Bu nedenle bu deprem için Kuzey Marmara depremi demek daha doğru olur. İstanbul depremi yaklaşık 2045 yılında meydana gelecek. Tarihlerde hata payı 5 ile 10 yıl arası değişkenlik gösterebilir. Beklenen ortalama büyüklük 6.2 ile 7.2 arası olacak. Bu tabloda İstanbul için çanlar 2035’ten sonra çalmaya başlayacak”

Prof. Ahmet Ercan’dan deprem uyarısı: Hiçbir kent İstanbul gibi beklemiyor