Uzman çavuş Musa Orhan’ın tecavüz ettiği İpek Er’in ölmeden önce savcılığa verdiği ifade ortaya çıktı!

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2020 Perşembe 11:59 am - Güncelleme: 20 Ağustos 2020 Perşembe 11:59 am

Siirt’te uzman çavuşun tecavüz ettiği ve ölümüne sebep olduğu 17 yaşındaki İpek Er’in intihara kalkışmadan önce savcılığa verdiği ifade ortaya çıktı. İpek Er ifadesinde, uzman çavuş Musa Orhan’ın kendisine hap vererek zorla birçok kez tecavüz ettiğini belirterek, “İntiharın eşiğine geldim” dedi.

Siirt’te uzman çavuşun tecavüz ettiği ve ölümüne sebep olduğu 17 yaşındaki İpek Er’in ölmeden önce verdiği ifade iddianame de yer aldı. Hürriyet’ten Musa Kesler’in ulaştığı ifade de Er, uzman çavuş Musa Orhan’ın, kendisini evlenme vaadiyle kandırdığını belirterek, “Musa Orhan ile sosyal medyada tanıştım. Sevgili olduk, sürekli benimle evleneceğini, beni sevdiğini söylemekteydi. ‘Benimle kaçar mısın’ diyordu. Ben de beni ailemden istemesini söyledim. 20 Haziran’da köyüme geldi. Kaçamayacağımı söyledim. Beni dinlemedi” dedi.

“Ben de ikna olması için valizimi kendisine teslim ettim. O sırada ailem bizi fark etti. Ben hemen geri döndüm” diyen Er’in ifadesi şöyle:

“Ancak valizim onda kaldı. 3 gün geçtikten sonra abim, kendisine ait olan valizi istedi. Ben de her şeyin açığa çıkacağını düşündüğümden akşam Siirt’e geldim. Siirt’te kalacak yerim olmadığı için Kurtalan ilçesine geçtim. Param kalmadığı için cep telefonumu satarak öğretmen evinde kaldım.

‘İLİŞKİYE GİRMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ’

“Ardından Kurtalan ilçesinde hat aldım ve Musa’ya mesaj atarak durumu anlattım. Kendisine kalacak yerimin olmadığını söyledim. Görevden gelene kadar idare etmemi istedi. Siirt’e gelerek 3 gün Büyük Otel’de kaldım. Ardından beni aldı ve arkadaşının evine götürdü. 1 gece orada kaldım. Yalnızdık. Kaldığımız süre zarfında kendi rızamla bir müddet seviştim. İlişkiye girmek istedi. Ancak evlenmeden olamayacağını söyledim.”

Tecavüz zanlısı uzman çavuş Musa Orhan tutuklandı

‘ALKOL ALMAM İÇİN ISRAR ETTİ’

“Ertesi gün akşam geç saatlerde geldi. Alkol aldığını söyledi, içmem konusunda çok ısrar etti. Bana ‘Benimle ol, yarın nikâh kıyalım’ dedi.”

‘BANA HAP İÇİRDİ’

“Ben de alkolün etkisi ile gücümü yitirmiştim, ilişki yaşadık. Hatırladığım kadarıyla bana bir hap da içirdi. Sabah işe gitmek üzere ayrıldı. Öğlen vakti panik bir şekilde gelerek, kendi ikâmetine götürdü.”

‘DAVACI VE ŞİKAYETÇİYİM’

“Bir müddet sonra panik şekilde geldi. Beni İzmir’e kuzenine göndereceğini söyledi. Otobüsle İzmir’e gittim. İndiğimde Musa’yı aradım. Ancak bir türlü ulaşamadım. Siirt’e ailemin yanına döndüm. O tarihten bu yana ne aradı ne de sordu. Beni evlenmek vaadiyle kandırarak alkol ve hap vererek zorla birçok kez ilişkiye girdi. Zorla ırzıma geçen, beni evlenme vaadi ile kandıran, tecavüz eden Siirt İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli ismini Musa Orhan olarak bildiğim şahıstan davacı ve şikâyetçiyim.

‘İNTİHAR EŞİĞİNE GELDİM’

“Yaşadığımız cinsel birliktelik zorla ve istemeden alkolün etkisi ile ve gücümün kendisine yetmemesi nedeni ile zorla olmuştur. Ancak ertesi sabah kendisi ile yaşadığımız birliktelik kendi rızam dahilinde olmuştur. İntiharın eşiğine geldim. Ailemin yüzüne bakamıyorum.”

NE OLMUŞTU?

Batman’da uzman çavuş Musa Orhan’ın tecavüz ettiği İ.E. (18), intihara kalkışmış ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. İ.E’nin suç duyurusunun ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan Musa Orhan, genç kızın ölümünün ardından gelen tepkiler üzerine tutuklanmıştı.

Uzman çavuşun tecavüz ettiği 17 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti