Üzerlerine gelen köpeği öldüren polise soruşturma

Yayın tarihi: 25 Şubat 2022 Cuma 2:22 pm - Güncelleme: 25 Şubat 2022 Cuma 2:22 pm

Ordu’nun Altınordu ilçesinde bir polis memuru, üzerlerine doğru koşarak gelen köpeğe ateş edip öldürdü. Polis hakkında ‘hayvana zarar verme’, köpeğin sahibi hakkında ise ‘hayvanı tehlike yaratacak şekilde serbest bırakma’ suçundan soruşturma başlatıldı.

Olay, dün saat 17.00 sıralarında ilçeye bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Bir sokak köpeğinin insanlara saldırdığı ihbarı üzerine polis ekipleri mahalleye gitti. Çevrede güvenlik önlemi alan ekipler köpeğin, mahallede başka bir köpekle kavga ettiğini gördü. Köpeğin sahibi Mihriban Yalçın ile de telefonla iletişime geçti. Çalıştığı için gelemeyeceğini belirten Yalçın, köpeği alması için babasını bölgeye gönderdi. Yalçın’ın babasının evlerinin bahçesine götürmeye çalıştığı köpek, bir anda yol kenarında bekleyen polislerin üzerine doğru koştu. Bu sırada bir polis memuru, beylik tabancasıyla köpeğe tek el ateş etti. Köpek, başına isabet eden mermiyle öldü.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Köpeğin sahibi polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Tarafların ifadesinin alınmasının ardından cumhuriyet savcılığı polis hakkında ‘hayvana zarar verme’, köpeğin sahibi Mihriban Yalçın hakkında da ‘hayvanı tehlike yaratacak şekilde serbest bırakma’ suçundan soruşturma başlattı.

7 kişiyi ısıran köpek kuduz çıktı! Mahalleye 6 ay yasak

ABD’de kayıp ilanı verilen köpek 12 yıl sonra bulundu