Uzaya gönderilen Adana kebapla fotoğraf çekilmek isteyenler sıraya girdi

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 12:24 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 12:24 pm

Adana’da kebapçı Yaşar Aydın’ın 12 Nisan 2022 tarihinde helyum balonuyla uzaya gönderdiği boru kebabı ile fotoğraf çektirmek isteyen birçok kişi, kebabın sergilendiği Yaşar Aydın’ın restoranına geldi. Şehir içi ve dışından gelenler sıraya girdiği anlar kameralara yansıdı.

Yaşar Aydın isimli kebapçı patentine sahip olduğu boru kebabını 12 Nisan İnsanlı Uzay Yolculuğu Uluslararası Günü’nde ısıya dayanıklı strafor bir kutu içine yerleştirdiğ kamera ve takip cihazı ilke uzaya göndermek istemiş, uçurulan kebap stratosferde patlamıştı. Uçurulduğu yerden 121 kilometre uzaklıktaki Hatay’ın Payas ilçesinde denize düşten kebap gündem olmuştu.

İŞ YERİNDE SERGİLEMEYE BAŞALDI

Kebapçı Aydın, stratosfer tabakasına kadar ulaşan kebabını hazırladığı stant ile iş yerinde sergilemeye başladı. İş yerine kebap yemek için gelen müşterilerin neredeyse tamamı, girişte fotoğraf çektirmek için sıraya girmeye başladı. Şehir dışlarından ve diğer ülkelerden de kebabı görmeye gelindiğini belirten Kebapçı Yaşar Aydın, “İnsanlar Türkiye’nin her ilinden ve yurt dışından gelerek burada kebap ile fotoğraf çektiriyor. Adana’ya bir nebze de olsa katkı sağladıysak ne mutlu bize. Bu sadece bana ait bir reklam değil, Adana’nın da reklamı. Bizi daha çok mutlu ediyor. Adana Kebabını tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Adanalı kebapçı helyum balonuyla uzaya kebap yollamaya çalıştı