Uzaya çıkmıştı şimdiki hayali de dünyanın en derin noktasına dalmak

Yayın tarihi: 7 Ocak 2022 Cuma 10:49 am - Güncelleme: 7 Ocak 2022 Cuma 10:49 am

Japon milyarder Yusaku Maezawa, uzaya yaptığı yolculuğun ardından  dünyaya ilişkin yeni bir algısının oluştuğunu ve bir sonraki hedefinin ise Mariana Çukuru’na dalmak olduğunu söyledi.

Asistanı Yozo Hirano ile birlikte Uluslararası Uzay İstasyonunda 12 gün geçiren Japon milyarder Yusaku Maezawa, Japonya’ya dönüşünden sonra yaptığı açıklamada dünyaya bakışının değiştiğini söyledi.

Maezawa, Tokyo’da düzenlediği basın toplantısında, “Uzaya gitmek sizi Dünya’ya daha da hayran kılıyor. Rüzgarı nasıl hissetmeyi, kokuları ve mevsimleri deneyimlemeyi takdir etmeyi öğreniyorsunuz. Düşündüm ki: Dünya harika” ifadelerini kullandı.

Maezawa, uzayda bulunduğu süre içerisinde tuvalet, saç şampuanlama ve diş fırçalama gibi faaliyetler hakkında bir dizi video yayınlamıştı. Sıfır yerçekiminde yaşamanın zorluklarını açıklayan Japon milyarder, “Uykuya dalmak o kadar kolay değil, çünkü uykudayken sürekli yüzüyorsunuz, vücudunuzu demirleyecek hiçbir şey yok” dedi.

“BAŞKA BİR HAYALİM DE…”

Japon milyarder, aklında başka bir keşif olduğunu da söyleyerek “Sadece yukarı değil, aşağı da seyahat etmek de bir başka hayalim” dedi. Maezawa, “Okyanusun derinliklerindeki Mariana Çukuru’na inmeyi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Dünyada tespit edilen en derin yer olan Mariana Çukuru’na yapmak istediği dalışla ilgili olarak “Zorlukları üstlenmeye devam etmek istiyorum” diyen Maezawa, kullanacağı denizaltı ve seferin ne kadar süreceği de dahil olmak üzere planlanan seyahatin bazı unsurlarına zaten karar verildiğini, ancak ayrıntıları açıklamayacağını söyledi.

Erzurum soğuğu kurdu ayakta dondurdu