Uzay kokusu parfüm haline getirildi

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2020 Perşembe 9:30 am - Güncelleme: 1 Temmuz 2020 Çarşamba 7:05 pm

Kickstarter’da, çok ilginç yeni bir kampanya başladı.  Bir NASA astronotu olan kimyager, çok özel bir koku üretti ve piyasaya sürmek için fon arıyor. Uzay Kokusu.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görev yapan kimyager astronot Peggy Whitson’ın geliştirdiği parfüm uzay kokusu olarak adlandırılıyor. Astronotları, uzayda duyduğu kokuyu yansıtan parfümün, yine Peggy Whitson’ın deyimine göre, “silah ateşlendikten hemen sonra çıkan barut kokusuna” benziyor.

Uzay Kokusu

Uzay kokusu şu anda Kickstarter üzerinde fon topluyor. Eğer fonlama başarılı olursa, astronotları kurduğu şirket tarafından piyasaya sürülecek.

Astronotlar, kokuyu üretme amaçlarının ise insanoğlunu ve yeni nesli uzaya hazırlamak olduğunu dile getiriyor. Bu tür kokular sayesinde çocukları fizik, kimya, matematik gibi bilimlere ilgi duyabileceğini düşünüyor.

Peki gerçekten hissedilebilir mi?

Astronotların aslıda uzay boşluğunu koklama şansları yok. Uzayda bulundukları her anda astronot kıyafetinin içinde tamamen kapalı şekilde görev yapıyorlar. Ancak uzay istasyonunun içinde hakim olan kokuyu uzayın kokusu olarak kabul ediyorlar. Bu da büyük oranda, uzay istasyonunda çalışan makinelerin ve elektronik işlemcilerin yaydığı ısı nedeniyle ortaya çıkan barut kokusuna benziyor.

Başka astronotlar da kokunun barut, yüksek ateşte pişirilen biftek, ahududu ve rom kokularının karışımına benzediğini dile getiriyor. Yani bir diğer deyişle, eğer insanoğlu bir gün uzayda yaşamaya başlarsa, ağır kokuların içinde yaşam sürmek zorunda kalacak gibi görünüyor.

Size tavsiyemiz, birgün uzaya çıkmak zorunda kalırsanız, ferahlamak için yanınızda Türk işi limon kolonyanızı da götürmeyi unutmayın.

Hollywood Vampires İstanbul konseri ertelendi!