Uzay görevinde başarısız olan astronot robot Fedor yeniden geliştirilecek

Yayın tarihi: 14 Eylül 2019 Cumartesi 8:24 am - Güncelleme: 14 Eylül 2019 Cumartesi 8:24 am
  • Androidnaya Tekhnika’nın yöneticisi Yevgeny Dudorov,  astronot robot Fedor’un istenilen başarıyı yakalayamadığını itiraf etti. Fedor (Final Experimental Demostration Object Research), uzayda çalışan astronotlara yardım etmesi için üretilmişti. Interstellar filmini izlediyseniz oradaki bir robot da benzer şekilde astronotlara yardım etmeye çalışıyordu.

Astronot Robot Fedor yeniden geliştirilecek. Bazı zamanlarda astronotlar uzay araçlarının dışına çıkmak zorunda kalabiliyor. Astronot robotlar ise bunu sağlayabilecek yeterliliğe sahip değil. Daha çok raylar üzerinden ilerleyen bu uzay robotu ne yazık ki istenileni tam olarak karşılayamayacak.

2011 yılında General Motors ile birlikte üretilen Robonaut 2 de yine aynı şekilde uzaydaki astronotlara yardımcı olması için yapılmıştı. Ancak bu robot da, pek başarılı oldu diyemeyiz. 2018 yılında yaşanan bazı gelişmeler nedeniyle robot yeniden Dünya’ya döndü. Robonaut 2’den 2 yıl sonra ise Toyota tarafından geliştirilen ufak bir robot olan Kirobo, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun ilk robotları içerisinde yer alıyordu.

20 saniyede diş fırçalayıp air drum çalabilirsiniz: Encompass ve PocketDrum

Astronotlara yardımcı olabilecek robot fikri gücünü artırarak devam ediyor. Peki sizce de Astronot Robotlar ilerleyen yıllarda uzay görevlerinde ne tür değişiklikler yaratabilecek? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.