Uzaktan çalışma modeli kalıcı olacak

Yayın tarihi: 10 Mart 2021 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 10 Mart 2021 Çarşamba 8:03 am

2020 yılında başlayan koronavirüs pandemisi nedeniyle hayatımızda pek çok şey değişti. En büyük değişiklik ise iş alanında gerçekleşti. Pek çok iş kolu uzaktan çalışma modeline adım attı. 

Günümüzde çalışanların önemli bir kısmı işlerini masa başından yürütüyorlar. Hal böyle olunca uzaktan çalışmaya geçilmesi de pek zor olmadı. Pek çok işveren, çalışanlarının ekipman desteğini sağlayarak, onları evlerinden çalışmaya teşvik etti.

uzaktan çalışma

Pandeminin ilk günlerinde hastalığın yayılmasını önleme amacıyla tercih edilen bu model, şimdilerde keyfi bir hal almış gibi görünüyor.

Hem yurt dışında, hem de yurt içinde pek çok işletme uzaktan çalışma modelini kalıcı hale getirmeyi planlıyor. Hatta şimdiden plazalarda yer alan ofislerini boşaltıp, kiraya veren işletmeler de var.

Evden çalışma modeliyle de işler sorunsuz bir şekilde yürüyebiliyor. Özellikle de masa başında, online ortamda yürütülen işler. Bu sayede iş veren de pek çok masraftan kurtulmuş oluyor.

Elektrik faturası, kira bedeli, ısınma giderleri ve temizlik giderleri. Bunların hepsini topladığımızda iş verenlere önemli bir maliyet getirdiğini görebiliriz. Evden çalışma sisteminde ise bunlardan hiç biri yok. Dolayısıyla iş verenlerin evden çalışmaya devam etmelerinin temel nedeni pandemi değil. Karlılık oranının çok daha yüksek olması. En azından bu konu hakkında bizim görüşümüz bu yönde.

Resident Evil Village ne kadar yer kaplayacak