Uyuşturucudan yakalanan Akat, Dilipak’la keneviri konuşmuş

Yayın tarihi: 15 Nisan 2022 Cuma 9:24 am - Güncelleme: 15 Nisan 2022 Cuma 10:08 am

Uyuşturucu ticareti suçlamasıyla tutuklanan Ali Osman Akat‘la fotoğrafı çıkan Abdurrahman Dilipak ‘kenevirli’ açıklama geldi.

L’actone Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat’ın da aralarında bulunduğu altı şirket sahibi, Kolombiya’dan Türkiye’ye “kozmetik ürün” adı altında gönderilen 111 kilogram kokainin alıcısı olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı

Olay gündemdeki yerini korurken, Ali Osman Akat’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da aralarında olmak üzere bir çok siyasetçiyle çekilmiş fotoğrafları çıktı. Akat’ın YeniAkit yazarı Abdurrahman Dilipak’la da fotoğrafı basında yer aldı.

‘BENİMLE DE KENEVİRİ KONUŞMAK İÇİN GELMİŞTİ’

Dilipak, bunun üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve şunları söyledi: “Kolombiya- Türkiye hattında iş tutanlar herkesin kapısını çalmışlar. Benimle de Kenevir konusunu konuşmak için gelmişti. Ben de ABD iş yapanların ilgisini çekiyor, ama bizimkilerden kimse kurumsal olarak gelmiyor diye düşünmüştüm. MİT bu işi biliyor mu idi, ya da CIA ve FBI!? İşin içinde Almanlar da var.

Adam Türk-ABD iş adamları başkanı, Emniyet, Narkotik nasıl bu işin farkına varmadılar. Ve bugün bu iş nasıl ortaya çıktı ve 4 ay öncesi bir operasyon neden bu güne kadar gizli kaldı. Cevabını arayan o kadar çok soru var ki, bu işler kördüğüm olmuş gibi.”

Eski Türk-Amerikan İşadamları Derneği Başkanı Ali Osman Akat uyuşturucu baronu çıktı iddiası

Kokainden tutuklanan Akat, TBMM’ye temizlik kiti satmış