Uyuşturucudan kurtulan gençler: Çok kolay buluyorduk

Yayın tarihi: 9 Kasım 2022 Çarşamba 6:30 pm - Güncelleme: 9 Kasım 2022 Çarşamba 6:30 pm

CHP İzmir milletvekili Tuncay Özkan, Bayraklı’da Nafiz Gürman Mahallesi sakinlerinin gençleri uyuşturucudan uzak tutmak amacıyla kurduğu Nafiz Gürman Gençlik, Sosyalleşme ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Gençler, bağımlı oldukları dönemde uyuşturucu maddeye çok kolay ulaştıklarını anlattı.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, İzmir Bayraklı’da uyuşturucu ile mücadele için kurulan Nafiz Gürman Gençlik, Sosyalleşme ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Dernek yöneticileri, vatandaş ve mahalle muhtarı ile sohbetinin videosunu paylaşan Özkan, “İzmir’de uyuşturucuyla mücadele eden gençler ve muhtarla konuştuk. Anlattıkları ürküttü, uyuşturucuyla samimi mücadele şart” dedi.

Bağımlılığından kurtularak derneğe katıldığını anlatan bir genç ise yaşadıkları bölgede uyuşturucu maddeye ulaşmanın çok kolay olduğunu belirtti. Genç, “100 liraya bulabilirler yani. 50 TL’ye de bulabilirsin. Bir paket sigara parasına bulabilirsin.” dedi.

“ESKİ KAYMAKAMIMIZIN HABERİ VARDI”

Muhtar Hüseyin Doğan ise şunları anlattı:

Eski kaymakamımızın haberi vardı. O oralı olmadı. Ben ‘Muhtarlığıma kamera istiyorum’ dedim. Neden dedi? Muhtarlıkta kimisi vaatler verdi. Ben sadece ‘Uyuşturucuya hayır diyorsanız muhtarlığa talibim’ dedim ve oylarını aldım. Ajan değilim, MİT değilim, bir şey değilim. Ben geçlerimizin uyuşturucuyu bırakmaları için bir şeyler istedim. ‘Ölüm tehditleri alıyorum, kapımın önüne mermi konuluyor’ dedim. ‘Emniyet teşkilatı ile görüşürseniz sayın kaymakamım ben mahalleme özel ilgi istiyorum’ dedim. ‘Sana ne, sen kahraman mısın?’ dedi. Beni aşağıladı insanların içinde.

CHP’li Emir: Uyuşturucu ile mücadele edecekseniz Soylu istifa etmeli