Uyuşturucu paketlerini aracının tamponunda saklayan şahıs tutuklandı

Yayın tarihi: 5 Haziran 2019 Çarşamba 2:50 pm - Güncelleme: 7 Haziran 2019 Cuma 6:30 pm

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde Muğla Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda S. B. isimli şahıs arabasının içine zulaladığı uyuşturucu paketleri ile yakalanarak tutuklandı.

Sinan Baltacı isimli şahıs toplu uyuşturucu nakledeceği bilgileri alınması üzerine harekete geçilerek yapılan çalışmalarda eşi D.B. üzerine kayıtlı aracın İstanbul ilinden çıktığı ve Muğla istikametine geldiği tespit edilerek, bahse konu araç 03.06.2019 günü saat 06.15 sıralarında ile girişinde Aydın Yolu Polis Kontrol Noktasında durduruldu.

Yapılan aramada şahsın aracında ve üzerinde herhangi bir suç unsuru olup olmadığı sorulduğunda ceketinin cebinden çıkarttığı daralı tartımında 4,18 gram gelen skunk maddesini kendisi teslim etmiş, araçta başka suç unsurları olabileceği düşünülerek Muğla Cumhuriyet Başsavcılığından alınana Arama ve El Koyma kararına istinaden araç detaylı arama işlemi için Şube Müdürlüğümüz bahçesine çekilmiş, Narkotik Madde Arama Köpeğinin aracın arka tampon kısmına tepki vermesi sonucu aracın altına eğilip bakıldığında tamponun plastik aksamının iç kısmına zulalanmış vaziyette 3 parça halinde tartımında net 1970 gram gelen Skunk maddesi ele geçirilerek karara istinaden el konuldu.

Alınan talimatlar doğrultusunda şahıs uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan hazırlanan evrak ile birlikte 03.06.2019 günü Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına mevcutlu olarak sevk edilmiş, tutuklanma talebi ile sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı.