Uyuşturucu kaçakçılığından tutuklanan Akat’ın fabrikasına ‘yerli ve milli’ afişi

Yayın tarihi: 20 Nisan 2022 Çarşamba 1:41 pm - Güncelleme: 20 Nisan 2022 Çarşamba 1:41 pm

L’Actone Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat, uyuşturucu kaçakcılığı suçundan tutuklandı. L’Actone Holding’in Tekidağ’daki fabrikasına Türk bayraklı  “Türkiye’nin yerli milli kozmetik markası” afişi asıldı.

Kolombiya’dan Türkiye’ye “kozmetik ürün” adı altında gönderilen 111 kilogram kokainin alıcısı olarak görülen L’actone Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat’ın da aralarında bulunduğu altı şirket sahibinin firmaları üzerinden uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edildi. Ali Osman Akat, 17 Aralık’ta tutuklanarak cezaevine gönderildi.  Akat’ın aynı zamanda TBMM’ye dezenfektan satışı yapması da kamuoyuna yansıdı.

Uyuşturucudan yakalanan Akat, Dilipak’la keneviri konuşmuş

TÜRK BAYRAKLI YERLİ VE MİLLİ AFİŞİ

Akat ile ilgili haberlerin medyada yer almasının ardından Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde yer alan L’Actone fabrikasının ön cephesine üzerinde Türk Bayrağı olan ‘Türkiye’nin yerli milli kozmetik markası’ yazısı asıldı. Yazı, afişte hem Türkçe hem de İngilizce olarak yer alıyor.

Uyuşturucu ticareti suçuyla tutuklanan Akat’ın şirketi sermayesini üç yılda 60 kat artırdı

Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre, uyuşturucu ticareti yaptığı suçlaması ile tutuklanan Ali Osman Akat’a ait L’actone şirketinin 200 bin TL olan sermayesi, 2017-2020 yılları arasında 60 kat artırarak 12 milyon TL’ye çıktı.

Ali Osman Akat Türk-Amerikan İş Adamları Derneği’nden ihraç edildi

 

NE OLMUŞTU?

Uyuşturucu kaçakçılığı ile ilişiği olduğu iddiası ile holding patronu Ali Osman Akat ile birlikte Ali K., Mustafa G., Sarra C., Süleyman Y. ve Tevfik Akan A., 13 Aralık’ta jandarma ekiplerince gözaltına alınmıştı. Akat, kozmetik ürünlerinin ihracatını yaptığını, olayla herhangi bir ilgisinin bulunmadığı yönünde ifade vermişti. Şüphelilerden Ali Osman Akat, Süleyman Y. ve Tevfik A., 17 Aralık’ta tutuklanarak cezaevine götürüldü.

 

Kokainden tutuklanan Akat, TBMM’ye temizlik kiti satmış