Uykusuz İstanbul Sözleşmesi’ni kapağına taşıdı

Yayın tarihi: 23 Mart 2021 Salı 7:36 pm - Güncelleme: 23 Mart 2021 Salı 7:36 pm

Mizah ve karikatür dergisi Uykusuz, yeni sayısının kapağında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Resmi Gİstanbul Sözleşmesi yer aldı.

Türkiye, 2011 yılında ilk imzacısı olduğu ve 2014 yılında uygulamaya konulan İstanbul Sözleşmesi’nden çekildi. Karar, Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlandı. Anlaşmadan çekilme kararının ardından günlerdir tepkiler ve protestolar sürüyor. Kadınlar her gün çeşitli yerlerde protesto gösterileri ve basın açıklamaları düzenliyor. Ayrıca her akşam saat 21.00’da evlerin balkon ve pencerelerinden tencere-tavalarla karar protesto ediliyor.

Güncel gelişmelerle ilgili çarpıcı kapaklarla sık sık gündeme gelen Uykusuz dergisi, yarın çıkacak sayısının kapağına İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını taşıdı. Kapakta, katledilen bir kadının üzerini örten bir kişi ve onu izleyen bir polis görülüyor. Katledilen kadının üzerini örten kişi “Gazete bulamadık, çöpte bunlar vardı…” diyerek üzerinde İstanbul Sözleşmesi yazan kağıtları kullanıyor.

İşte o kapak: