Üvey kızına cinsel istismarda bulunup yurt dışına kaçtı! Tutuklama talebi yine reddedildi

Yayın tarihi: 18 Kasım 2020 Çarşamba 6:40 pm - Güncelleme: 18 Kasım 2020 Çarşamba 6:45 pm

Aksaray’da evli olduğu kadının 14 yaşındaki çocuğuna cinsel istismarda bulunan ve soruşturma aşamasında yurt dışına kaçan C.E.S. isimli erkeğin tutuklama talebi reddedildi.

Aksaray’da evli olduğu kadına ve üvey kızına şiddet uygulayan, ayrıca üvey kızına cinsel istismarda bulunan C.E.S. hakkında eşinin ve üvey kızının şikayeti üzerine soruşturma açılmıştı. Anne ve kızı can güvenlikleri olmadıkları gerekçesiyle Aksaray dışına kaçarken, hakkında soruşturma başlatılan C.E.S.’nin de yurt dışına kaçtığı ortaya çıktı.

Dokuz8Haber’den Esra Tokat’ın haberine göre C.E.S.’nin yurt dışına çıkmasının ardından ailenin avukatı Çağrı Ayhan Şenel, C.E.S.’nin yeniden tutuklanması için başvuruda bulundu. Ancak mahkeme talebi gerekçe göstermeden reddetti.

MAHKEME BAŞKANI AVUKATI ŞİKAYET ETTİ

Mahkeme başkanının kendisini savcılığa ve baroya şikayet ettiğini söyleyen Şenel, şu ifadeleri kullandı:

“Mahkeme kanuna aykırı şekilde, tutuklama koşullarının oluşmasına karşın talebimizi yine gerekçesiz bir şekilde reddetti. Bunun üzerine 14 yaşında bir kızın can güvenliğinin tehlikede olduğunu ve bunun sorumlusunun da bu karara imza atanların olduğunu dile getirdim. Dosyadaki gelişmeleri takip etmeyen mahkeme başkanı, öğrendiğim kadarıyla beni savcılığa ve baroya şikayet etmiş ve suç işlediğimi iddia etmiş.

Hemen her gün bir kadın cinayetinin yaşandığı bu ülkede keşke hakimler hakkını arayanları değil de, küçük bir çocuğu istismar etmekle suçlanan sanıkla ilgili işlemler yapsalar, yetkilerini kullansalar. Keşke sanık eli kolunu sallayarak yurt dışına kaçarken kanunu hatırlasalardı. Sosyal medya paylaşımımda suç unsuru olmadığı gibi, testi kırılmadan gerekli tedbirlerin alınması için yapılmış bir paylaşımdı. Ayrıca verdikleri kararlardan ötürü gerek mahkeme başkanını gerekse diğer üyeleri Hakimler Savcılar Kurulu’na şikayet ettim. Bunun da takipçisi olacağım”