Üvey kızına ve yeğenlerine cinsel istismara 31 yıl 9 ay ceza

Yayın tarihi: 5 Kasım 2020 Perşembe 6:13 pm - Güncelleme: 5 Kasım 2020 Perşembe 6:16 pm

Kocaeli’de üvey kızı ve yeğenlerine cinsel istismarda bulunan A.A.S. , 31 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yaşayan 34 yaşındaki A.A.S., 2015 ve 2019 yılları arasında üvey kızı C.K. ile öz yeğenleri olan E.N.S. ve E.A.K.’ye cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Sanığın yaşadığı Gölcük’teki ev ve büyükannelerinin yaşadığı Derince’deki evde defalarca tekrarlanan istismarlar, 2019 yılında C.K.’nin yaşadıklarını yazdığı notu öğretmenine göstermesi ile ortaya çıktı. Öğretmenin suç duyurusunun ardından A.A.S. tutuklanırken, C.K.’ye yönelik cinsel istismar suçundan ve E.N.S. ve E.A.K.’ye yönelik cinsel istismar suçlarından Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ayrı davalar açıldı.

19 YIL 3 AY HAPİS CEZASINA İTİRAZ

A.A.S.’nin üvey kızı C.K.’ye yönelik gerçekleştirdiği cinsel istismar suçlarından Kocaeli 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamasında, 19 yıl 3 ay hapis cezası aldığı öğrenildi. Sanığın avukatı aracılığıyla itiraz ettiği karar, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi’nce değerlendirilecek.

YEĞENLERİNİ İSTİSMARDAN SADECE 12 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

A.A.S.’ın yeğenleri E.N.S. ve E.A.K.’ye yönelik cinsel istismarda bulunduğu suçlaması ile Kocaeli 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın ise bugün karar duruşması görüldü. Duruşmaya sanık A.A.S. ile avukatı ve mağdur ailelerin avukatları katıldı.

Toplanan deliller, mağdur çocukların uzmanlar eşliğinde alınan ifadeleri ve ilgili raporları değerlendiren mahkeme heyeti, A.A.S.’ın 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.