Utku Çakırözer’den Yanardağ tutuklaması yorumu: Acaba İstanbul’u Ankara’yı alır mıyız gayreti

Yayın tarihi: 28 Haziran 2023 Çarşamba 3:41 pm - Güncelleme: 28 Haziran 2023 Çarşamba 3:41 pm

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasının halktan gerçeklerin saklanarak yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara gibi belediyeleri kazanma çabası olduğunu söyledi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın trollerin sosyal medyada dolaşıma soktuğu kurgu videonun ardından başlatılan soruşturmada tutuklanmasına yönelik tepkiler giderek artıyor.

TELE1 canlı yayınına katılan Gazeteci kökenli CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasının halktan gerçekleri gizleyerek iktidarın 2019 yerel seçiminde kaybettiği İstanbul ve Ankara gibi belediyeleri geri kazanma çabası olduğunu söyledi.

“HABER ALMA HAKKI HEDEF ALINMAKTA”

Utku Çakırözer şu ifadeleri kullandı:

“Merdan Yanardağ’ın şahsında hem TELE1 hem basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı hedef alınmakta. Burada çok net bir tutum var. Merdan Yanardağ’ın programda söyledikleri belli. Yetmedi arkasından izah etti biliyorsunuz gözaltına alınmadan bir programda izah etti. Merdan Yanardağ ne zaman kaçmış? Ergenekon, Balyoz kumpaslarında hedef alında dahi kaçmayan bir insan şimdi hakkında kaçma şüphesi var diyorlar. Muhalefet konuşamasın ve halk hiçbir şey bilmeden gerçeklerden haberdar olmadan yerel seçimlerde 2019’da kaybettikleri acaba İstanbul’u, acaba Ankara’yı alır mıyız gibi bir gayret var ama bu ters tepmiştir. Benim gördüğüm büyük bir tepki var. Bunun kabul edilmesi mümkün değil. Merdan Bey’in derhal serbest kalması gerekiyor.”

Aylin Nazlıaka’dan Yanardağ tutuklaması tepkisi: Amaç basını iktidarın borazanı haline getirmek