Utanç fotoğrafları

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2024 Salı 10:02 am - Güncelleme: 30 Temmuz 2024 Salı 10:02 am

AKP vekilleri, ‘Rüşvet, yolsuzluk’ AKlamasından sonra, ‘Katliam Yasası’nı onaylayarak, tarihe kara gün olarak geçecek toplu bir utanç fotoğrafına daha imza attı.

Sokak hayvanları için hazırlanan ve kamuoyunda ‘katliam yasası’ olarak adlandırılan yasanın Meclis’ten AKP ve MHP oylarıyla geçmesinden sonra AKP’li vekiller utanmadan hatıra fotoğrafı çektirdi. ‘Katliam Yasası’nın onaylanmasından sonra Meclis tatile girdi.

YOLSUZLUK İDDİALARINA RET OYU VERİRKEN DE FOTORĞAF ÇEKİLMİŞLERDİ

‘Katliam Yasası’ görüşmeleri! Sera Kadıgil kürsüye çıkınca AKP’li vekiller Genel Kurul’u terk etti

‘Katliam Yasası’na ‘Evet’ oyu vererek Meclis’ten geçmesini sağlayan AKP’li vekiller daha önce de rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla Yüce Divan’a gönderilmesine ret oyu vererek 4 bakanı aklamış, daha sonra da yine toplu halde bir utanç fotoğrafına daha imza atmışlardı.

AKP 4 bakan aklama, egemen bağış, 17-25 Aralık

AKP’li vekiller, 4 eski AKP’li bakanın yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla Yüce Divan’a gönderilmesine yönelik Meclis’e verilen önergeyi toplu halde gülerek poz verip reddetmişti

Adları rüşvet ve yolsuzluk iddialarına karışan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar için Meclis’e verilen dokunulmazlıklarının kaldırılması ve Yüce Divan’da yargılanmasını içeren önergeye, AKP’liler gülerek ret oyu vermişti. AKP’li vekiller, tarihe kara bir gün olarak kazınan bu fotoğrafın ardından, şimdi de sokak hayvanlarının katledilmesine onay verip gülerek çektirdikleri toplu pozla bir utanç karesine daha imza attı.

Sokak Hayvanları yasası

Sokak hayvanlarını ‘öldürecek’ yasaya ‘Evet’ oyu veren AKP’li vekiller TBMM kürsüsü önünde böyle hatıra fotoğrafı çektirdi.275 OYLA KABUL EDİLDİAKP’nin sokak hayvanlarını katletmeye yönelik 17 maddelik Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin tüm maddeleri TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Kamuoyunda ‘katliam yasası’ olarak adlandırılan yasa teklifi AKP ve MHP’nin oylarıyla kabul edildi. Teklif 224 hayır oyuna karşı 275 oyla kabul edildi.

Özgür Özel harekete geçti! Sokak hayvanları yasası AYM’ye gidiyor

Kaynak: TELE1