Üşüyen köpeği battaniyeye sarıp, ateş yaktı

Yayın tarihi: 21 Ocak 2021 Perşembe 10:56 am - Güncelleme: 21 Ocak 2021 Perşembe 11:27 am

Sabah iş yerini açan pideci, soğuktan titrediğini fark ettiği sokak köpeğinin üzerini battaniye ile örterek ısınması için yanına ateş yaktı. O anları anlatan pideci, köpeğin kendisine sarıldığını söyledi.

Sivas’ta pide fırını işleten 48 yaşındaki Önder Erdemli, sabah saatlerinde iş yerini açmak için Ahmet Turan Gazi Mahallesi’ne geldi. Kapının önünde hareketsiz halde duran sokak köpeğini fark eden Erdemli, sıfırın altında 20 derece olan havada donmak üzere olan köpeği battaniye ile sardı.

Fırından odun alarak yanında ateş yakan Erdemli, daha sonra sıcak suya karıştırdığı makarna ve ekmeği köpeğin önüne koydu.
Bu anlar, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

“BANA SARILIR GİBİ YAPTI”

Mevsimsel soğukların artmasıyla dışarıda kalan hayvanların zorluk çektiğini söyleyen Önder Erdemli, şöyle konuştu:

“Sabah biz araçları dahi çalıştıramadık. Fırını açmaya geldiğimde kapının önünde köpeğin olduğunu gördüm. Köpek donmak üzereydi. Köpeğin üzerini önce bir örtüyle kapattım. Daha sonra yanında ateş yaktım. Sıcak suyla makarnayı karıştırıp önüne koydum. Isındıktan sonra gitti. Hayvan ısındıktan sonra bana sarılır gibi yaptı. Bu herkesin yapması gereken bir şey. Bu canlılar Allah’ın dilsiz kullarıdır. Biz burada gördükçe elimizden geldiği kadar besliyoruz”