‘Usulsüzlüğü’ şikayet eden memur ölüm tehdidi aldı

Yayın tarihi: 5 Nisan 2021 Pazartesi 11:42 am - Güncelleme: 5 Nisan 2021 Pazartesi 11:43 am

Çocuk Esirgeme Kurumu’nda büyüyen ve çalıştığı kurumdaki “usulsüzlüğü” şikayet ettiği için 8 kez görev yeri değiştirilen kadın memur Y.Ö., en son ölüm tehdidi aldı. Kendisini ölümle tehdit eden kamu görevlileri hakkında uzaklaştırma kararı verildi.

Babası işçiydi, Y.Ö. 2 yaşındayken öldü. Anne çaresiz kaldı, kendisiyle beraber 5 çocuktular, anne nasıl bakacaktı onlara. Anne 5 çocuğunu Çocuk Esirgeme Kurumu’na vermek zorunda kaldı. Diyarbakır, Bitlis, Kilis. Şehir, şehir dolaştı, 18 yaşına geldiğinde devlet memuru oldu. 19 yıllık memuriyet hayatının 11 yılı İstanbul Üniversitesi’nde geçti. Y.Ö. devlete bağlıydı, çünkü daha küçük yaşta onun evine sığınmıştı.

Y.Ö. üniversitedeki normal dışı işlere şahit olmaya başladı. Bir firmanın usulsüzlük yaptığını düşünmeye başladı. Y.Ö.’nün iddiasına göre firmanın sahipleri ise AKP dönemindeki Sultangazi Belediyesi’nde şube müdürüyken İstanbul Üniversitesi’nin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına getirilen Y.P. ve KHK ile sürekli işçi kadrosuna geçen F.A.’ydı. 2015-2020 yılları arasında bu firma üniversiteden birçok kez ihale almıştı. F.A. kadroya geçince 20 Kasım 2019 tarihinde sermayedeki payını başka bir isme devretti, Y.P. ise zaten resmi olarak görünmeyen ortaktı.

Y.Ö. 28 Temmuz 2016 tarihinde Üniversite Senatosu tarafından kabul edilen Hata, Yolsuzluk ve Usulsüzlüklerin Bildirilmesine İlişkin Yönerge gereğince yapılan usulsüzlükleri dile getirmeye başladı. Bu usulsüzlükler gündeme geldikçe de Y.Ö.’nün görev yeri değiştirildi. Mart 2020’den bugüne Y.Ö. hakkında 3 ayrı disiplin soruşturması açıldı, 8 kez görev yeri değişti. Y.Ö. hepsine idare mahkemesinde dava açtı ve şu anda üniversitenin kararlarına ilişkin halen 4 ayrı iptal davası sürüyor.

“ÖLÜM TEHDİDİ ALDI”

Y.Ö. bunları bildirdiği için meslek yaşamındaki sorunların yanında bir de şimdi tehdit almaya başladı. İddiaya göre Y.P. ve F.A. kendileri hakkında şikayette bulunan Y.Ö.’yü sosyal medyadan tehdit etti. Y.P. “Seni öldürürüm” dedi, F.A. ise “Bana verdiğin dilekçeleri geri çekeceksin, yoksa gemileri yaktım. Seni öldürürüm” diye tehditte bulundu. Y.Ö. her iki isim hakkında da tehdit edildiğine ilişkin bir şikayette daha bulundu. Bakırköy 1. Aile Mahkemesi, Y.Ö.’ye yaklaşmamaları konusunda Y.P. ve F.A. hakkında 2 ay tedbir kararı verdi.

Y. Ö. her iki ismin hakkında “usulsuzlük” yaptıkları iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ayrı bir şikayette daha bulundu ve bu şikayetin sonucu bekleniyor.