Usulsüz rapor vermediği hasta yakını tarafından darbedilen doktor kalp krizi geçirdi

Yayın tarihi: 5 Ekim 2023 Perşembe 3:16 pm - Güncelleme: 5 Ekim 2023 Perşembe 3:18 pm

Kars’ta doktor Ercan Şentürk, usulsüz rapor vermediği öğrencinin ağabeyi Serkan Ç., tarafından darbedilmesinin ardından kalp krizi geçirdi. Doktorun tedavisi sürerken, Serkan Ç. tutuklandı.

Kars’ın Selim ilçesindeki Aile Sağlığı Merkezi’nde iddiaya göre, 15 yaşındaki lise öğrencisi B.C., doktor Ercan Şentürk’e muayene oldu. B.C., muayenesinin ve reçetesinin yazılmasının ardından doktor Şentürk’ten okul için rapor istedi. Doktor Şentürk’ün rapor vermeyeceğini söylemesi üzerine B.C., durumu ağabeyi Serkan C.’ye söyledi.

İki kardeş sağlık merkezine gelip, doktor Ercan Şentürk ile tartıştı. Tartışmanın büyümesiyle Serkan C., doktor Şentürk’ü darbetti. Şentürk, tartışmanın ardından fenalaşıp kalp krizi geçirdi. Şentürk gittiği Selim Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne anjiyo oldu. Şentürk, baypas yapılması için ise Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. Şentürk’ün tedavisi devam ediyor.

Olay sonrası gözaltına alınan Serkan C. tutuklanırken, B.C. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TTB’DEN ÇAĞRI: YAŞAMAK VE YAŞATMAK İSTİYORUZ!

Türkiye Tabipleri Birliği (TTB) yaşanan olay sonrasında sağlıkta şiddetin önüne geçmek için çağrı yaptı. TTB’nin açıklaması şu şekilde:

“Kars’ta Selim Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan bir meslektaşımız, kendisinden usulsüz rapor yazmasını isteyen hasta ve hasta yakınları tarafından dün darp edilmiştir. Saldırıdan sonra fenalaşan ve kalp krizi geçiren meslektaşımız, halen yoğun bakımda tedavi altındadır. Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Tabip odamız sürecin takipçisidir.

Topluma çağrımızdır:

Sağlıkta yaşadığınız sorunların sebebi hekimler/sağlık emekçileri değil; bu çürümüş sağlık sistemidir. Gelin, bu sistemi hep birlikte değiştirelim!

Meslektaşlarımıza çağrımızdır:

Yaşamlarımızdan ve mesleğimizden vazgeçmeyelim. Gelin, başlattığımız eylem sürecinde etkili sağlıkta şiddet yasası ve güvenli çalışma koşulları taleplerimizi yükseltelim!

Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz!”

Hastanede Tiktok yayını açan fenomen doktordan dayak yedi