Üstsüz güneşlenen kadın parktan zorla çıkarıldı, yüzlerce kadın üstsüz protesto etti

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2021 Pazartesi 12:49 pm - Güncelleme: 12 Temmuz 2021 Pazartesi 12:49 pm

Berlin’de bulunan bir su parkında görevliler, bikinisinin üst kısmını çıkararak güneşlenen Fransız kadını üstünü örtmesi için uyardı, kadın üstsüz güneşlenmeye devam edince zorla parktan çıkarıldı. Olayın ardından yüzlerce kadın çıplak bisiklete binerek olayı protesto etti.

 

Berlin ilginç bir gösteriye tanık oldu. Görevlilerin parkta sütyenini çıkaran kadını uyarması üzerine, yüzlerce kadın çıplak şekilde sokağa çıkarak kararı protesto etti.

Kadınlara bazı erkekler de sütyen takarak destek verdi. Kadınlar, erkeklerin istedikleri şekilde güneşlenebilirken kadınların üstsüz güneşlenmelerine izin verilmemesinin cinsiyetçi bir yaklaşım olduğunu söylediler.

Ryan Giggs, sevgilisi denize üstsüz girince zor anlar yaşadı

Hedonist International isimli bir grup tarafından organize edilen gösteride “Tüm göğüsler özgür olana kadar hiçbir göğüs özgür değil.” pankartları açıldı.

Yerel kaynaklara göre olay şöyle gerçekleşti. Berlin’de bulunan su parkına iki çocuğu ve bir arkadaşı ile giden Gabrielle Lebreton isimli Fransız kadın, güneşlendiği sırada bikinisinin üst kısmını çıkardı.

Görevliler kendisine bu şekilde güneşlenemeyeceğini söyleyince Gabrielle, görevlilere erkekleri göstererek onların göğüslerinin dışarıda olduğunu, bu konuda erkeklerden farkı olmadığını söyleyerek görevlilerin bu talebini kabul etmedi.

Bunun üzerine görevliler kadını parktan zorla çıkardı. Gabrielle, sessiz kalmak yerine durumu kadın hakları aktivistlerine bildirdi. Kadın hakları aktivisitleri bir araya gelerek kararı protesto etti.